Ett enda lag har under våren besegrat Stockholms hårdaste Division 2 lag och det var Enskede IK, och på lördagseftermiddagen var det dags för revansch för den snöpliga 4-3 förlusten på Enskede IP tidigt i våras.

Som vanligt när man går och ser Tyresötjejerna så måste man vara där i tid, man kan inte dröja sig kvar i korvkön innan matchen för då missar man målen. Så även i lördags. Det tog ungefär sju minuter för Tyresös svar på Usain Bolt, Frida Thörnqvist, att ge TFF ledningen i matchen.

På en hörna som gick över hela straffområdet, och EIK´s målvakt, dök Thörnqvisten upp och dunkade in ledningsmålet.

Även om detta inte var någon fullträff spelmässigt för hemmalaget så var man det bättre laget i den första halvleken och när nya stjärnskottet Ida Ahlbom, slog in en retur bakom Emilia Johansson i Enskedemålet, i början på andra halvlek, så trodde nog de flesta att saken så att säga var biff.

Biff var det också tills cirka 10 minuter återstod av matchen och ett felpass i backlinjen, totalt ställde alla förhoppningar om en lugn och trevlig sommardag på skam. Felpassen kom i ett läge där Tyresökeepern Jennifer Bakai, hade gått långt ut och med en excellent lobb så såg Caroline Boström till att resten av matchen blev en jobbig berg och dalbana för både publiken och spelarna.

“De skapade väl inte några egentliga farligheter men vi blev stressade och hade problem på slutet, det ska erkännas.” Säger Christer Bakai, lagledare i TFF. “Över 90 minuter var det en säker seger men som sagt lite skakigt i slutet.”

Tyresös egen Rou Keane, Jennifer Egelryd startade matchen på bänken men hann ändå med att både bli varnad och dra ett skott i kryssribban i slutskedet av matchen.

Tyresötjejerna spelar inte enbart stabilt, även resultaten går deras väg men att bottenlaget Huddinge IF skulle spöa Triangelns bort på Mesta var det nog inte många som tippat. Tack vare detta så har man nu en serieledning på 11 poäng med en match mindre spelad.