Söndagen den 21 juli 2019 - klockan 04:07

Bitter förlust för Tyresö


Niklas Wennergren 2018-11-04

Bild:Claus Meyer
Mia Lagumzija var i det närmaste ostoppbar. Inte ens Ronja Vesterlund kunde hålla emot.

Bild:Claus Meyer
Ronja Vesterlund bryter igenom

Bild:Claus Meyer
Josefine Johansson bästa målskytt med 10 mål.

Bild:Claus Meyer
Det var svårt att ta sig igenom Eskilstunamuren

Bild:Claus Meyer
Ronja Blohm. Tyresös mest beslutsamma spelare.

Bild:Claus Meyer
Smilla Eld Bjureflo satte 4 kassar för Tyresö.

Bild:Claus Meyer
Blohm river Eskilstunamuren

Bild:Claus Meyer
Mia Lagumzija glad segerorganisatör.

Lördag eftermiddag och finbesök av serieledande Guif från Eskilstuna borgade för storpublik i Nybodahallen. Bortåt 350 personer hade letat sig till hallen och det var hög stämning.

Publiken fick se en tät och rafflande match där egentligen inget lämnades åt slumpen. Det enda som egentligen saknades i denna välregisserade thriller var en hemmaseger. Guif startade bäst och ryckte åt sig en 3-0 ledning, men Tyresö gnetade sig in i matchen igen och vari kapp vid 4-4.

Guif var inledningsvis en tånagel före i målprotokollet men Tyresö bjöd hemmapubliken på den roligaste och mest fartfyllda handbollen sedan HK Cliffs dagar. En binge spektakulära mål gav Tyresöpubliken mycket att jubla åt. Jenna Lobo Peltola i Tyresömålet kastade ett utkast från eget mål till Hanna Hellström som plockar bollen en meter inne i Guif straffområde och mitt framför näsan på Emina Jonasson i målet, och snärtar in den, hängandes i luften.

Smilla Eld Bjureflo snor bollen på egen planhalva vid två tillfällen, inom loppet av två minuter, när Guif är på väg framåt och springer båda gångerna ifrån hela Guif, och kastar in två välbehövliga mål för Tyresö som gick från 9-11 till 13-11 på endast tre minuter.

Guif kom dock snart ikapp i poängprotokollet men tack vare ett Frida Blohmmål och en Peltolaräddning i sista sekunden så kunde Tyresö gå till pausvila med ett måls överläge.

Andra halvlek rivstartades av Guifs Josefin Johansson som sänkte två mål bakom Peltola och såg till att gästerna övertog ledningen. Tyresö var dock snart ikapp, mycket tack vare Frida Blohm, som var hemmalagets klart mest lysande stjärna. Blohm stänkte in fyra mål på åtta minuter och såg till att Tyresö var kvar i matchen. 

- Jag gillade verkligen att spela den här matchen. Det var högt tempo. Mycket folk, ja det var en verkligt rolig match, säger Frida Blohm till TN efter matchen.

Det var någonstans i mitten på matchen man började ana att Tyresö skulle dra det kortar strået i den här matchen. Publiken bjöds på otroligt fin och fantasirik handboll. Varje anfall var som en Riokarneval med rappa och roliga kombinationer. Guif visade hela tiden att de var effektiva. Kortare anfall men bättre utdelning, för det var många bollar som tyvärr hamnade i trävirket eller strax utanför.

Tyresö spelade inte på något sätt ett dåligt försvar. Laget lyckades med att neutralisera Jessica Dickfors, som endast gjorde ett mål, men istället klev Mia Legumzija och Josefin Johansson fram och gjorde sammanlagt 18 av Guifs 24 mål.

Legumzijag avgjorde också matchen med att sätta gästenas tre sista mål. Visst hade Tyresö en möjlighet ända in till slutsekunderna och det kändes trist att tyresötjejerna fick kapitulera efter en sådan fin insats.

- Vi förlorar på att vi bränner för många lägen. Det har varit lite vårt signum den här säsongen att vi spelar bra fram till avgörandet, säger Frida Blohm lite besviket efter matchen. Vi spelade ett okej försvarsspel men vi skulle ha stört dem högre upp.

Nu blir det en långresa till Helsingborg nästa helg för att utkräva revansch och vi hoppas att det är som coachen Thomas Höglund säger att "Där förlorar vi nästan aldrig."

Niklas Wennergren


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter