Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 02:33

Niklas Wennergren 2020-08-03

Nico Cordero gick mållös av planen, men var säkert glad ändå.
Bild:Claus Meyer

Lika överraskande som serien började, så slutade den också i slutet av juni, men nu är alltså serierna igång igen.

Hanvikens SK, som inte vann en enda mach på våren (kan hända beroende på att de endast spelade en match) spelade hemma på Trollbäckens IP mot Assyriska Eskilstuna. HSK gjorde processen kort med sörmlänningarna och ledde redan efter 23 minuter med 2-0 efter mål av Jesper Sommensjö och Alex Fischer, som också blev slutresultat.

Sämre gick det för Tyresö FF´s damer som åkte ur Svenska Cupen med buller och bång. Gamla Upsala SK, "Gusken" i folkmun, såg till att TFF blir utan nerviga cupmatcher i höst. Hemmalaget tog ledningen tidigt i matchen men efter paus kom Tyresö igång och det med besked.

Emelie Nygren och Ida Bengtsson jobbar till sig en boll som sedan spelas ut till Alice Bergström till höger i straffområdet, som resolut sätter kvitteringen bakom Nikita Furöstam i hemmamålet. Fem minuter senare är Bergström fri med Furöström men blir fälld och domaren pekar utan någon VAR-rekommendation på straffpunkten. Straffen sätter Moa Nilsson-Barkenheim säkert i mål.

Trots Tyresöledning så var matchen fortsatt jämn och Gusken pressade sina gäster allt mer. Med 15 minuter kvar att spela gör hemmaledningen genidraget att byta in Celina Karlsson och när endast fem minuter återstår av matchen håller hon sig framme och tog hemmalaget till förlängning.

Det skulle dessvärre komma mer ifrån det 19-åriga yrvädret. I förlängningen så knackar hon in ytterligare två mål och släcker helt lyset för TFF. Tråkigt avslut för Tyresödamerna och tråkigt för Tyresöpubliken som nu går miste om de rafflande cupmatcher i höst.