Söndagen den 18 augusti 2019 - klockan 17:14

Brakförlust mot Vilda Väsby


Niklas Wennergren 2018-10-21

Bild:Claus Meyer
Hugo Edlund hade en svettig dag i målet. Här sätter Nick Hedemyr 2-0 för Väsby.

Bild:Claus Meyer
William Garpenlöv gjorde som vanligt en gedigen insats.

Bild:Claus Meyer
Edlund i spagat, denna gång.

Bild:Claus Meyer
Albin Öst får fart på skridskorna och tar THH till anfall.

Bild:Claus Meyer
Ludwig Wiita-Adamsson gör sitt andra mål för säsongen.

Bild:Claus Meyer

Nej det blev inte någon skräll inför storpubliken i Tyresö Ishall, men väl en mycket lyckad insamling till Cancerfonden för Tyresö Hanviken Hockey. Man får glädjas åt det som går att glädjas åt för närvarande.

I ett för dagen otroligt snyggt matchställ, i rosa och svart ställde sig Tyresö Hanviken på isen. Palermo i Serie A har ju redan bevisat att den färgkombinationen är både in style och väldigt snygg. Dagen till ära så hade föreningen dragit igång en kampanj till förmån för Cancerfonden och det märktes på läktarna att intresset var större än vanligt. Visst hade det gått in fler personer men det var gott om folk på läktaren och bra stämning.

På isen var det dock lite sämre ställt med gemyten. Gästande Väsby, för närvarande på tredjeplats i tabellen, visade mycket liten förståelse för att detta skulle bli en familjefest för THH-familjen, utan tryckte gasen i botten från minut ett. De tryckte tillbaka THH rejält men THH försvarade sig med näbbar och klor, och det dröjde till den 16:e minuten innan Väsby kunde göra 1-0,som i det läget kändes oundvikligt.

Till saken hör att hemmalaget, vid tidpunkten, hade både Oscar Jahnstedt och Pelle Carlsson inutvisningsbåset. Inom en minut efter att Rasmus Sörgardt satt det första, prickade Nick Hedemyr in 2-0 i exakt samma hörna av Hugo Edlunds kasse.

Period två fortsatte i samma stil och Christian Holmblad utnyttjade åyterigen ett power play när han satte 3-0. Nu blev det lite mer fart under skridskorna på THH som började få upp lite fart i anfallsspelet och skapa lite chanser. Närmast kom William Garpenlöv som brände en straff innan Felix Lööv satte spiken i THH-kistan.

0-4 inför sista perioden ger alla åskådare ett val. Antingen så stannar man kvar och hoppas på att man får se tidernas vändning eller så lämnar man hallen och åker hem. Det blev inte bättre i den sista perioden utan det blev ytterligare tre kassar i baken och säsongens största förlust.

- Vi håller på att omstrukturera laget lite, säger Felix Liljegren i pausen mellan den andra och tredje perioden. Sådant tar lite tid. Vi har ungefär tappat 1000 seniormatcher i A-truppen och det tar ett tag för de yngre att komma in i det här. Det går ju lite tugnt just nu men jag är inte orolig. Vi har ett bra lag på gång.

Om vi istället ska fokusera på det positiva så var det att den stora insamlingen såg ut att bli den succé som man hoppats på. Under matchen så inkom bud på spelartröjorna och Simon Svans tröja var redan i andra perioden uppe i 3000 kronor. På nätet så hade folk redan innan matchen skänkt drygt 3000 kronor.

- Jag tror vi har fått in bud på 18 000 kronor, sa Liljegren med ett brett leende. Sedan så har vi naturligtvis utgifter. Tröjorna kostar ju också så det är ju inte ren  vinst men vi är väldigt nära målet i alla fall. 

Trots förlusten så kan publiken vara nöjd med resultatet. Det är sällan man kan vara det när man förlorar med 7-0.

Niklas Wennergren

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter