Torsdagen den 4 juni 2020 - klockan 16:54

Försäsongssnack


Niklas Wennergren 2019-04-17


Hur står det egentligen till i våra fotbollslag, runt omkring i Tyresö? Vad har de skaffat för nya spelare? Har de nya tränare? Vad har egentligen hänt under vinterns mörka månader? Förra säsongen så blev samtliga herrlag promoverade, är det månne damernas år i år?
Tyresö Nyheter går in på djupet och stämmer av med samtliga sex seniorlag i kommunen och vi startar i en södra delen av kommunen.

Hanvikens SK Herrar

Division 3 Södra Svealand

Sören Åkeby behöver inte någon närmare presentation. Med två SM-guld och ett Cup-guld som tränare i Djurgårdens IF och med en proffssejour i Norge så är han den helt klart mest meriterade av Tyresöklubbarnas tränare. Hanviken blir hans 18(!) klubb i karriären och han ser på detta med mycket positiva ögon.

Ni har förlorat ett par tongivande spelare från förra säsongen.

-          Ja men vi har också fått in en hel del bra spelare så jag tycker allt att vi ser intressanta ut. Vi har tränar bra och gjort bra resultat i vänskapsmatcherna. Jag tror att om vi inte vinner serien så kommer vi åtminstone kunna vara med och hota topplagen.

Nyförvärv? Har ni några intressanta nyförvärv?

-          Ja det är väl nästan bara nya spelare men vi har lyft upp ett par mycket intressanta spelare från juniorlaget, Hugo Anderberg och Gustav Möller. Två 16 åringar som verkligen har gjort det väldigt bra. Anderberg kommer exempelvis att starta i premiären. Pontus Hessleheim, Robin Stjärnström och så är  Philip Thompson tillbaka i laget. Eftersom jag är ny så kan jag bara lyssna på vad Jonas (Holtbäck, Sportchef) säger och han tycker att spelarna har höjt sig ett snäpp.

Vilka ser du som seriefavoriter?

-          IFK Eskilstuna, FoC Farsta, Västerhaninge och så hoppas jag att vi kan vara med lite där i toppen.

Vem blir årets utropstecken i HSK?

-          Yasir Daud och Dahla Faud skull jag nog säga då.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hanvikens SK Damer

Division 4B

Jamshid Masori är ny tränare i HSK och sticker redan nu ut hakan och tror att laget ska vinna serien. Masori är forstrad i Haningealliansen (nuvarande IFK Haninge).

-          Det som gjorde mig nyfiken på HSK var den unga truppen och de fina förutsättningarna runt om med en stor stab, goda träningsförutsättninar och så vidare.

Hur ser truppen ut i år?

-          Vi har fått behålla nästan alla spelare men nyckelspelarna är kvar men de har vi ersatt med egna produkter. Vi två tjejer från flickor 04 respektive 05 som kommer att gå in i laget och om jag får citera Janne Andersson (förbundskapten Reds anm) så har jag inte behövt jobba alls med gruppdynamiken. Den är makalös.

Hanviken har ju i många år haft som ambition att kliva upp en division men man har gång på gång misslyckats. Kan HSK vara med och kriga i den absoluta toppen?

-          Jag tycker inte ens vi ska säga att vi ska vara med. Vi sticker ut hakan och säger att vi ska ta hem det här. Det enda vi egentligen behöver förbättra är jämnheten under hela säsongen. Ska man vinna en serie så måste man successivt höja lägsta nivån.

Nygörvärv?

-          Vi har i princip bara värvat en spelare och det är Emmy Holmgren, en central mittfältare från Hammarby. Hon har nu varit borta en tid för en långresa men hon har varit med på den här nivån så hon kommer att bli viktig.

Vilka blir era värsta konkurrenter?

-          Vendelsö är väl de som verkar starkast.

Vem blir Hanvikens utropstecken den här säsongen?

-          Överraskningen tror jag kommer att bli vår unga ytterback Linn Rönehäll men årets gigant kommer att bli ”Laget”. Det kanske låter klyschigt men vi känns otroligt starka där.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Artikeln finns i sin helhet i Tyresö Nyheters pappersbilaga och i pdf-bilagan.


Skriv ut



Mest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter