Torsdagen den 4 juni 2020 - klockan 16:56

Försäsongssnack


Niklas Wennergren 2019-04-19


Hur står det egentligen till i våra fotbollslag, runt omkring i Tyresö? Vad har de skaffat för nya spelare? Har de nya tränare? Vad har egentligen hänt under vinterns mörka månader? Förra säsongen så blev samtliga herrlag promoverade, är det månne damernas år i år?
Tyresö Nyheter går in på djupet och stämmer av med samtliga sex seniorlag i kommunen. Idag granskar vi Tyresö FF.

Tyresö FF Damer

Division 1 Södra Svealand

Victoria Sandell gör sin första säsong i Tyresös Damlag och säger så här till TN.

Du tar över efter Caroline Sjöblom som gjort ett stort avtryck i klubben.

-          Vi har lite olika sidor, tror jag. Jag är mer en pådrivare på bänken medan hon är mer analytisk, men jag har nog lite att leva upp till.

Du får en sammansvetsad grupp att jobba med, hur tycker du att truppen är?

-          Truppen känns bra och vi är 23 spelare, vi har två som är tillbaka från korsbandsskada Emelie Nygren och Filippa Pettersson som har klarat testerna men de har en bit kvar till att klara nittio minuter, så ingen är aktuell för start i seriepremiären.

Vilka nyförvärv har ni tagit in?

-          Det var tydligt från början att vi i första hand plockar in spelare från de egna leden och det är så jag gillar att jobba. Det enda egentliga nyförvärv vi har är Filippa Pettersson från Djurgården, de andra kommer från ungdomsverksamheten.

Försäsongen, hur har den varit?

-          Den har varit väldigt bra. Vi har tränat i två veckorsblock och gått igenom alla stadier och börjat om igen, men nu blir det ju mer hands on vad man vill fokusera på. Vi har hunnit gå igenom vårt arbetssätt ganska grundligt så vi är bra förberedda.

Har du gjort några förändringar?

-          Ja de spelade 4-1-4-1 förra året men jag var ganska tydlig med att jag ville ha två spelare längst upp och sedan är det ju lite trygghet, att som ny tränare spela 4-4-2. Sedan är ju siffror en sak och roller en annan. Jag vill att vi ska trycka upp ganska högt upp i banan och jag är nog lite mer direkt i min syn på fotboll. Jag vill kanske att man tar sig till mål lite snabbare.

Vad har ni för målsättning i år?

-          Vi kom ju trea förra året så det kanske inte är så svårt att lista ut att vi inte satsar på att bli sämre, avslutar Victoria för att kvickt slänga i sig en sallad innan genrepet mot Uppsala

 

Tyresö FF Herrar

Division 2 Södra Svealand

Claes Brikell och Miralem Aslani, ny mittback från seriekonkurrenten Newroz, berättar om hur de ser på klubens återkomst till Division 2.

-          Vi har förlorat en del spelare. Bröderna Söderstedt spelar numera i Hanviken, Daniel Hammarstedt tror jag har gått till Tyresö United och så Mathias Levin.

Vad har ni så att säga på pluskontot förutom Miralem?

-          Vi har Max Embring (HSK), Benjamin Özcan (IFK Haninge), Jakub Kolarczyk (Enskede IK) Musa Dibba (Newroz) och Adonis Pelagia (Rågsved) så vi har en konkurrensbild som är rätt tuff, säger Claes Brikell. Vi kan ju inte heller vara för många får alla måste ju få speltid. Vi är ju oerhört nöjda med alla spelare som är kvar och då kan vi inte ta in för många. Pricken över i:et är ju stämningen i truppen som verkligen är på topp.

Hur var träningslägret?

-          Det var riktigt bra, säger Miralem. Vissa dagar tränade vi två pass och vissa dagar bara ett och så hann vi med lite poolvolleyboll också, men inte så mycket. Vi har haft en bra försäsong och träningsmatcherna har gått bra och vi rättar till små detaljer efter varje match. Jag tror att vi kan bli bland de fem-sex bästa lagen i serien.

       Vad är målsättningen?

-          Målet är att etablera sig i Division 2 men sedan så har vi ju en hemlig målsättning i omklädningsrummet. Kommer vi i mitten så är vi naturligtvis nöjda men vi kommer inte gå ut på plan för att spela kryss, säger Brikell.

Vilka fick ni i lottningen i Stockholm Cup?

-          Vi fick Kungsängen som också är nya i tvåan. De har gjort ungefär samma resa som vi så det blir en jämn match, men vi hoppas ju på en final mot Hanviken.

Vem blir årets utropstecken i laget?

-          Jag tror Miralem kommer att bli en av dem, säger Brikell storsint.

-          Jag tror att Jesper Källman kan bli en riktig överraskning. Han är riktigt bra och visar grymt fin inställning, fyller Miralem i, innan det är dags att gå iväg till träningen.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter