Lawlaw Nazeri. Lika skarp som en skalpell, slår in 2-0.

Få målvakter styr och ställer med samma precision som Jennifer Bakai.

Thilén vikarierade som mittback i Linn Österholms frånvaro.

Moa Nilsson snor bollen framför Julia Althini.

Lovisa Frigren visade vilken bollvinnare hon var på mittfältet.

Solens sken och publiken kom, parkerade sig lojt på solhyllan, som den norra läktaren ibland kallas när vädret är som det var på lördagseftermiddagen.

På plan stod de två sämst placerade lagen i serien. Tyresö FF med endast en seger på fyra matcher och Älta IF, som endast förlorat en match men inte lyckats vinna någon. Det var ganska stelt. Ställningskrig skulle man kanske kalla det.

Spelet var dock småtrevlig, åtminstone från hemmalaget som spelade med vanlig offensiv fräschör. Trots att systrarna Thörnqvist, en viktig ingrediens i TFF´s offensiv, stod på skade listan, liksom Linn Österholm så stod de för den mer konstruktiva delen av spelet.

Älta hade valt en mer defensiv uppställning och använde sällan, eller aldrig mer än två - tre spelare i offensiven. Allt som oftast var 16-åriga Julia Althini ensam mot fyra rutinerade Tyresöförsvarare.

Tyresö hade redan i första matchminuten ett gyllene tillfälle att ta ledningen, när Lawlaw Nazeri blev framspelad av madelaine Edlund, något som kanske hade lett till ett lite öppnare spel.

Även om det var chansfattigt så var den första halvleken rätt trevlig att se på, åtminstone med Tyresöögon. När klockan började dra sig mot halvtimmen så började det hända lite saker även framför mål. Först gjorde lagkaptenen Kajsa Wahlberg en framstöt på vänsterkanten och lyfter fram en boll som Madelaine Edlund bara var millimeter ifrån att komma först på men Jennifer Pelley i gästernas mål motade ut bollen till hörna.

Bara tre minuter senare så kom TFF igenom i ett briljant anfall. Victoria Isaksson la ut en snabb boll till Ida Ahlberg som med helt unik fingertoppskänsla, serverade bollen till Josefine Lindberg som kommit ångande till höger i straffområdet men Pelley både räddade avslutet och tog returen.

På stopptid så lyckades hemmalaget att bränna ytterligare en chans, och oförmågan att göra mål gjorde sig återigen påmind.

Matchens andra halvlek bjöd på mindre dramatik, de första 30 minutrarna förflöt lika stillsamt som Nissaån en sensommareftermiddag. Älta fortsatte med att sätta defensiven först och hade inte många framstötar.

Med drygt 20 minuter kvar att spela fick Tyresö en hörna som motades bort av Ältaförsvaret, men bollen lyftes återigen in i straffområdet och hamnade hos Victoria Isaksson som med vissa problem satte ledningsmålet. De hårt beprövade hemmafansen, som i närmare 70 minuter suttit lika spända som fiolsträngar i vårsolen, kunde nu andas ut en smula.

Nu drog TFF upp tempot och dominerade nu matchen fullständigt och helt logiskt kom 2-0 i 75:e minuten. Den outtröttlige högerbacken Josefine Lindberg drev upp på sin kant och ned slog ett hårt inspel efter marken och vid den bortre stolpen dök Lawlaw Nazeri upp och rakade in bollen, otagbart för Ältamålvakten.

Nu var segern bärgad, trodde de flesta men en ytterst tveksam straffsituation då bara sju minuter återstod gav matchen nerv igen. Lindberg drog Josefin Steger i axeln innanför straffområdet men inte värre än en normal närkamp, trots protester pekade domaren på straffpunkten och Ellinor Lindblom slog säkert straffen i mål.

Närmare än så kom inte Älta, de hade förvånansvärt svårt att mobilisera kraft för en kvittering och det är nog inte en tillfällighet att de ligger sist i serien. Ett mer offensivt spel skulle definitivt ge fler poäng än vad man nu skrapat ihop.

Efter matchen så möter TN´s utsände Victoria Isaksson och Josefin Lindberg.

2-1 i bortamötet mot Älta. Var det en enkel seger?

- Nej det var det ju inte, men det var en rättvis vinst, säger Josefine Lindberg efter matchen.

Kändes det nödvändigt att dra i tröjan och dra på sig en straff när det var sju minuter kvar?

- Nja nu var det ju en axel, men jag tycker den var rätt mesig. Jag släpper ju henne så det är väl 50-50 liksom.

Så domaren dömde alltså fel?

- Ja ja.

Du låg och andra sidan bakom Tyresös 2-0 mål. Berätta lite om det.

Vi tränar mycket på cut-backs så jag kom på kanten och sedan så var det bara att lägga in den snett bakåt och där kom det tre spelare....
Victoria Isaksson som varit borta i inledningen av serien på grund av sjukdom och skador, registrerades för årets första mål, var givetvis både glad och nöjd efter matchen.

Victoria, du fick sätta ditt första mål för året idag....

- Det var en retur efter hörna. Jag bara stod där. Tror till och med att det var de själva som slog in bollen i eget mål.

Vad betyder den här segern för er?

- Alltå det känns som om vi har spelat bra, men nu ville vi bara få in målen så att vi kunde få tre poäng. Det är ju aldrig roligt att ligga sist.

Ni har haft mycket skador inledningsvis?

- Ja men nu ser det ut att börja lätta upp lite. Vi hoppas att de flesta är tillbaka redan nästa vecka.