Torsdagen den 4 juni 2020 - klockan 17:36

Fotboll i helgen


Niklas Wennergren 2019-05-09

David Quist kommer säkerligen att nå högst även i lördagens match mot VH
Bild:Claus Meyer
David Quist kommer säkerligen att nå högst även i lördagens match mot VH

Det blir som vanligt en rejäl fotbollsfest till helgen i Tyresö. Meteorologerna lovar solsken och temperaturer över tio grader så här finns det alternativ till ett friskt friluftsliv.

 Först ut är Hanvikens damer som spelar en tidig seriefinal med derbykaraktär, mot vassa Vendelsö IK, på fredagskvällen. Sen kick off så man hinner både byta ut blåstället och kanske grilla en fläskkotlett eller två, om så kräves.

Vendelsö IK - Hanvikens SK Fredag 10/5 20:00. Vendelsömalmsskolan.

Lördagen bjuder på en rejäl krock för den riktiga fotbollskonnäsören, då både Tyresö FF´s och Hanvikens SK´s herrar spelar samtidigt. HSK som startat serien starkt tar emot Västerhaninge IF på Tippen klockan två medan TFF möter Södertälje FK på Tyresövallen samma tid.

Tyresö FF - Södertälje FK 11/5 14:00. Tyresövallen.

Hanvikens SK - Västerhaninge IF 11/5 14:00. Trollbäckens IP.

Dröjer man sig kvar på Tippen så kan man också passa på att kolla in Bollmora IKF som möter Bagis Ultras BK i Division 6E.

Bollmora-Bagis Ultras lördag 11/5 18:00 Trollbäckens IP.

Är man lite äventyrlig av sig så tar man pendeltåget till Nynäs för att se mötet mellan de båda nykomlingarna Tyresö United och Nynäshamns IF. Hemmalaget kom trea i Sjuan förra året, efter just United och Bollmora, men gick ihop med Torö och tog sig upp i Sexan den vägen.

Nynäshamn - Tyresö Utd   11/5 13:00. Kvanrängens IP.

Söndagens match med Tyresöanknytning spelas på nyupprustade Kanalplan på Södermalm. Tyresös damer ska försöka sig på att spela hem en trepoängare efter att de kryssat lite väl många gånger i inlednigen av serien. Sen avspark gör att man hinner med en hel del trädgårdsarbete innan matchen startar.

Södersnäckorna - Tyresö FF 12/5 18:00. Hammarby IP.Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter