I lördagens match mot Amo Handboll (fd. Alstermo) visade sig den gamla klyschan vara sann. Mikael Eriksson, född 1988, är en av de spelarna som varit med på resan från div 2 då klubben fortfarande hette Tyresö IF. Micke fick priset som matchens lirare, efter en lysande insats och åtta mål på sitt konto.

Amo kom till Tyresöhallen med en meriterande seger mot favorittippade OV Helsingborg, från förra omgången. Tyresö å sin sida hade bottennappet från Linköping, att hantera.
Tyresö startade i ett rasande tempo och hög effektivitet, 4-1 efter fyra minuter. Tyresö fortsatte att vara effektiva och hade ledningen till minut nummer 20. Fram till dess hade också lagets målvakt, av många ansedd som allsvenskas bästa, Gustav Skagerling, stått för flera kvalificerade räddningar.

Efter detta var det Amo som stod för det bästa spelade och gick fram till en tremålsledning i 27:e minuten. I samband med detta tog Toni Johansson Tyresös andra time out på tre minuter. Han lyckades rätta till en del och ställningen i paus var 15-16 i Amos favör.

Tyresö började bäst i andra och hade en tvåmålsledning efter sju minuter. Efter detta följdes lagen åt målmässigt. Det skiljde aldrig mer än ett mål i resten av matchen. Den förra Tumbaspelaren Nicklas Andreasson kvitterade till 28-28 efter 57.28 och kokade av nervositet. Inte minst med förra årets match, i Tyresöhallen, lagen emellan i färskt minne.

Tyresös storskytt Johan Brun dundrade in 29-28 efter i 58:e minuten. En minut senare kvitterade återigen Amo. Därefter följde varsin time out för lagen men inga fler mål.

Med facit i hand var det ett rättvist resultat som den hitresta Amoklacken säkert är nöjda med. Som matchens lirare i Amo, Daniel Steen, sa direkt efter matchen: ”Det inte många tillresta lag som kommer ta poäng i den här hallen”.