Tyresö FF´s herrlag hade revansch att utmäta efter vårens snöpliga poängtapp mot Syrianska Eskilstuna. TFF ledde med två mål då endast tre minuter återstod när Syrianska forcerade in 1-2 i den 87:e minuten och 2-2 i den 93:e.

Visst märktes det inledningsvis att hemmalaget var ordentligt taggat inledningsvis. Joel Embring var den första som testade Johan Nygren i gästernas mål men hans första avslut blev lite för tamt och kunde avvärjas.

Efter drygt 20 minuter så var det återigen action på högerkanten när Leo Ramos spelade ut bollen till Embring som går runt Ceasar Murillo och slår in ett inlägg i knähöjd mot främre stolpen där Niclas Thomasson klipper till på volley. Ett vackert och rätt så signifikativt mål för TFF, som i och med Thomassons återkomst fått en rejäl tempohöjning i anfallet.

Glädjen varade dock inte längre än åtta minuter. Den annars så säkre målvakten Emil Norell gjorde en missbedömning vid en utrusning och drog ned Sasa Plavic innanför straffområdet. Plavic satte densamma säkert bakom Norell och det summerar väl ungefär den första halvleken. Högt tempo. Slarvigt spel. Många felpass och två lag som båda hade gult och rött i en enda röra på banan.

Den andra halvan startade likartat som den första och spelet var jämt. Att säga att man bytte chanser med varandra är att överdriva dramatiken, man kan säga att man bytte bollinnehav istället.

Inte förrän Andreas Söderstedt drog ett rött i den 54:e minuten så började det hända saker. Söderstedt visades av banan för en vårdslös satsning mot Syrianskas Mohammed Bojang, som fick bäras av planen.

Nu tog gästerna över och började så smått skapa chanser något som Tyresö snart lärde sig att utnyttja med sina snabba yttrar. Nyförvärvet William Olsson och förut nämnda Embring var oerhört aktiva på sina kanter och Syrianska hade inte något direkt serum mot detta.

Då 20 minuter återstod så hade Sasa Plavic, som gjorde en bra match och bjöd publiken på många fina dragningar, ett bra avslut där Norell fick revanschera sig för missen i den första halvleken.

Tre minuter senare så kommer Embring åter igenom på högerkanten och spelar in till Olsson som kommer stormande från den vänstra kanten och lägger in 2-1 i öppet mål. En kalldusch för gästerna som nu helt tappat fokus och istället ägnade stor del av tiden åt att klaga på domaren, planen, Gud och det mesta som inte gick deras väg.

Tio minuter senare så bankar samma duo ihop kistlocket och släcker allt hopp för de långväga gästerna. Embring stormar åter fram men får denna gång nästan gräva fram bollen från kort linjen. Som en fotbollsspelande Röjar-Rolf, serverar han Olsson ytterligare ett fint inspel precis framför mål. Olsson som fick bollen väldigt nära målvakten anade att det kunde bli ett ihopslag och spelade istället bollen kallt bakåt till Lucas Brikell som bredsidade in 3-1 till TFF.

Joel Embring och William Olsson sa så här till TN efter matchen.

– Det blir lite mer yta på deras planhalva när de känner att de har momentum och driver på. Vi gör det här väldigt bra. Vi försvarar kompakt och ställer om snabbt, säger en trött men nöjd Joel Embring.

–  Det kändes jättebra att sätta dit 2-1 efter att vi fått utvisningen. Vi fick mycket energi av det, tillägger Olsson nöjt.

Segern blev än mer viktig då FOC Farsta skåpade ut serieledande Enhörna med 5-1 vilket gör att TFF endast ä tre poäng efter dem, och nu har en kvalplats inom räckhåll.

Smolk i bägaren var att jag under söndagen mötter Niclas Thomasson med en gipsad arm i Tyresö Centrum. Hur allvarlig skadan är, är ännu höljt i dunkel.