Torsdagen den 28 september 2023 - klockan 22:10

HSK går loss i toppen


Niklas Wennergren 2023-08-24

Hugo Dungers exakta avslut på Niclas Thomassons inspel betydde 2-0.
Bild:Christoffer Holmström
Hugo Dungers exakta avslut på Niclas Thomassons inspel betydde 2-0.

Thomasson i kamp med Rio-Themba De Lange i Spårvägens försvar.
Bild:Christoffer Holmström
Thomasson i kamp med Rio-Themba De Lange i Spårvägens försvar.

En vanlig syn på Trollbäckens IP på onsdagskvällen.
Bild:Christoffer Holmström
En vanlig syn på Trollbäckens IP på onsdagskvällen.

Hugo Hedén hade fullt fokus på samtliga djupledsbollar på vänsterkanten.
Bild:Christoffer Holmström
Hugo Hedén hade fullt fokus på samtliga djupledsbollar på vänsterkanten.

Efter onsdagskvällens kassaskåpssäkra seger går nu Hanviken ifrån i serietoppen i Division 4 M.

Håller Hanvikens SK på att förstöra spänningen i den mellersta av Stockholms Division 4 serier. Ja det verkar inte bättre. Efter lördagens överkörning av Tyresö FF tog man emot Spårvägens GoIF i en ren seriefinal och de sparade inte på krutet där heller.

Men det var Spårvägen som så när öppnade målskyttet. Redan i 10:e minuten stod Can Aslan helt ensam med Fabian Mattsson i hemmamålet, men som så många gånger förr lyckades den resliga pantern mota bort bollen.

Hanviken fick inte till samma rasande inledning som man hade i helgens derby mot Tyresö FF och det dröjde till 30 minuten innan Isac Widström fick iväg lagets första skott på mål, när han slog till på volley vid straffområdesgränsen. Han fick dock inte någon vidare träff på det inspelet och Miguel Castillo i gästernas mål kunde rädda bollen utan större problem.

Fem minuter senare fick Nico Cordero en fin möjlighet efter en djupledsboll, men Castillo kom ut fint och fick bort även det avslutet. Nu hade HSK varvat upp och Cirkus Cordero i synnerhet. Några minuter senare snurrade han runt med bollen strax utanför straffområdet, helvänder och lägger ut bollen till Niclas Thomasson, men bollen slank utanför målramen.

Efter en allt hårdare press fick så hemmalaget en välförtjänt utdelning. Thomasson spelade fram Cordero till vänster i straffområdet. Castillo räddar men inte bättre än att Isac Widström kunde slå in ledningsmålet med 45:15 på matchuret. 

Andra halvlek tog vid där den första började. Hanviken pressade på allt hårdare och man ägde matchen totalt. Dala Fouad Alis trollkonster på högerkanten upprörde gång på gång Spårets försvar. Thomassons och Widströms löpningar framför, bakom, under och över försvarslinjen likaså. Och cirkusdirektören hette som så många gånger förr Nico Cordero.

Trots detta bjöd Fabian Mattsson Spåret på en ypperlig chans att kvittera. Han passade, i vad som antingen var någon form av hjärnsläpp eller ett spratt spelat av det allt mer slippriga underlaget. Mattsson reagerade dock kvickt och kastade sig ner på fötterna och snöt bollen på ett synnerligen rådigt sätt.

Tjugo minuter in i den andra halvleken kunde sedan Hugo Dunger nicka in Corderos precisa hörna "in style." Efter 2-0 målet ökade HSK tempot (om det nu var möjligt) och tryckte tillbaka Spåret ännu mer. OCH, vi ska komma ihåg att gästerna var på intet sätt ett dåligt motstånd.

I den 67:e minuten hann Thomasson upp en boll på kortlinjen och serverar Hugo Hedén som behärskat slår till på volley och 3-0 var ett faktum. 

Målskyttet avslutades av unge Kevin Holmerssons rasande anfallsräd. Holmersson bryter brutalt ett av gästernas uppspel och sätter en rasande fart mot målet. Avslutet är kliniskt och fastställer ett slutresultat som på intet sätt var i underkant.

Helt enkelt en trevlig sensommarkväll med många mål och varmt kaffe.
Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter