Måndagen den 6 juli 2020 - klockan 11:30

Joakim Norström på väg mot sin andra Stanley Cup buckla?


Niklas Wennergren 2019-05-16

Trollbäckens IP 2015
Trollbäckens IP 2015

Att bli intervjuad i Tyresöradion är en av de största händelserna i Joakim Nordströms liv.
Bild:Tony Johansson
Att bli intervjuad i Tyresöradion är en av de största händelserna i Joakim Nordströms liv.

Tyresösonen Joakim Nordström är på god väg mot, om inte sin andra Stanley Cup buckla, så i alla fall sin andra finalserie. Hans Boston Bruins leder i nuläget semifinalserien mot Carolina Hurricanes.

Nordström, som för övrigt såldes av Hurricanes till Bruins inför den här säsongen fick i onsdags se sin forne favorit spela fram sin lagkamrat Chris Wagner till 1-0 i PNC Arena i Raleigh. Boston vann sedan knappt med 2-1 och har nu en 3-0 ledning i en matchserie som avgörs i bäst av sju matcher. Det kan ju tyckas osannolikt att Bruins ska missa finalen efter den fina starten. Det kan också innebära några dagars extra vila inför finalen, då den andra semin mellan San José Sharks och S:t Louis Blues är betydligt jämnare. San José leder med 3-1.

Boston Bruins som tillhör The Original Six, dvs de sex lag som spelade i NHL åren mellan 1942 - 1967, har sedan NHL expanderat endast vunnit Stanley Cup tre gånger. Senast det hände var 2011.

Joakim Nordström verkar också vara en spelare som man ska ha med i laget om man ska vinna den ädlaste medaljen. Han har endast spelat ett VM men har givetvis ett VM-Guld, ett JVM som självklart renderade i JVM-Guld. 

Nordström gjorde sin första NHL säsong 2013-14 i Chicago Black Hawks, men spenderade den till stor del i farmarlaget Rockford Ice Hogs, men säsongen efteråt blev han uppflyttad och det är senaste gången som Chicago vunnit Stanley Cup. Efter detta blev han såld till Carolina och Chicago har inte sedan dess tagit sig förbi första omgången.

Nu kan det alltså bli ytterligare ett besök för den gigantiska Stanley Cup bucklan på Trollbäckens IP. När den var på besök 2015 så kom det tusentals människor till Tippen och vi håller tummarna för att vi ska få detta underbara sommarnöje i repris.


Redan inatt (02:00) spelas den fjärde semin mellan Carolina och Boston och den går utmärkt att se på Viasat om man har den kanalen. Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter