Tyresö Hanviken förlorade borta mot Huddinge. Däremot spelade Tyresö Hanviken bättre än på flera omgångar och bjöd Huddinge på en rejäl match och kamp om poängen.

Inför matchen hade Tyresö Hanviken sparkat sin tränare gotlänningen Micke Carlsson. I ett pressmeddelande från i fredags berättade klubben att Tyresö Hanviken Hockey och Michael Carlsson är överens om att avbryta samarbetet med att leda föreningens A-lag i Hockeyettan. Vidare offentliggjorde laget att ny tränare blir Bobo Simensen. Samme Simensen som ledde laget till Hockeyettan under förra årets succésäsong.

Matchen mot Huddinge började annars olyckligt för Tyresö Hanviken då hemmalagets skyttekung Dennis Nordström såg till att hemmalaget tog ledningen fem minuter in i matchen. 23-åringen Nordström, som är fostrad i AIK och som representerade laget i Allsvenskan härom året, ser ut att göra en rekordsäsong. Resten av första perioden blev relativt händelsefattig och hemmalaget gick till den första periodvilan med en uddamålsledning och skottstatistiken 17-8.

I den andra perioden tog Huddinge ledningen med 2-0 genom backen Erik Ullman. Den talangfulle 20-åringen är inlånad till Huddinge från AIK, då hemmalaget har två backar långtidsskadade. Erik Ullman som har Trångsund som sin moderklubb gjorde därmed sitt första mål för Huddinge.

I den tredje perioden lyckades hemmalaget utöka ledningen till 3-0 bakom den storspelande Tyresömålvakten Marcus Due-Boje. Målvakten gjorde en fantastisk match i Tyresö Hanvikens mål och hans storspel var huvudorsaken till att det inte blev fler mål för Huddinge. Med halvannan minut kvar av matchen tog bortalagets tillfällige tränare Tony Zabel time-out. Tyvärr lyckades inte Tyresölaget få till en slutforcering och matchen slutade alltså 3-0 till Huddinge. ​

Den elfte matchen i rad utan seger. Imorgon onsdag har Tyresö Hanviken chansen att bryta trenden då laget möter Sollentuna HC hemma på Tyresövallen kl. 19:00.