Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 17:51

Lagkaptenen Linus Wahlström blev tvåmålsskytt och lite av en matchvinnare för TTIBK.
Bild:Hugo Nordgren

Daniel Kügerl gjorde en gedigen insats.

Klacken bar fram hemmalaget och gjorde hela matchen till en innebandyfest.

Första matchen i kvalet till Allsvenskan blev den folkfest som arrangören hade drömt om. Bortåt 400 åskådare hade tagit sig till Tyresöhallen för att se TTIBK spela första matchen i bäst av tre mot Hässelby Hawks. Högt tempo och hårda närkamper gav också det den rätta kvalkänslan

Redan tidigt i matchen tog hemmalaget greppet om händelserna och 1-0 satt redan efter 2:49. Lucas Wärn snärtade dit den med fint förspel av Max Lundmark. Visserligen kvitterade Hökarna ganska snart men lagkaptenen Linus Wahlström såg till att TT återigen var i ledning bara 20 sekunder senare, vilket stod sig perioden ut.

Den andra perioden startade som den första. Patrik Kareliusson utökade hemmalagets ledning till 3-1 och nu spelade man upp hela registret. Propagandaspel stundtals och många fina och rappa kombinationer. Däremot så uteblev resultatet och Hawks gnetade sig kvar i matchen. Jonathan Segerlund reducerade 6:24 in i perioden. Oscar Norrman utökade TT´s ledning till 4-2 fem minuter senare. Ett snyggt anfall där Kareliusson elegant spelade bollen från höger till Norrman som snärtade in målet.

-  Ett ställningskrig mellan två bra lag, där vi är lite tyngre, sammanfattade sportchefen Emil Schönhoff matchen efteråt och det är en god summering av matchen.

TT borde kanske ha satsat mer på att döda matchen än på skönspel. Nu bjöds Hässelby in i matchen i andra periodens slutskede, när Rickard Jarnling satte 4-3. Till råga på allt så åkte TT´s Fredric Gustavsson på en utvisning med sex sekunder kvar. TT fick således starta tredje perioden med en man färre på banan. Något som Jarnling föredömligt utnyttjade genom att kvittera till 4-4.

Stämningen på läktaren var fantastisk, med trummor och flaggor som det viftades med, men det fanns nog en del darriga ben där också. De darrande benen fick dock hjälp av Kapten Wahlström att lugna sig. Alexander Rönnlund passade Wahlström på mittplan och han valde att skjuta ett långskott som lite överraskande satt i målvaktens vänstra hörn.

Knappt två minuter senare vispade Fredric Gustavsson in 6-4 när han höll sig framme på en retur från Hawks målvakt Tobias Lind släppte ifrån sig.

Här hade matchen kunnat varit över, men för att krydda till kvalstämningen tryckte Niklas Halvarsson in 6-5 med 2:30 kvar på matchklockan. Här kanske jag gör läsarna besvikna men spänningen uteblev då TT spelade lugnt metodiskt och höll bollen istället för att chansa på att skjuta in bollen i det tomma målet. Moget och rutinerat, och de vingklippta hökarna från Hässelby fick flaxa hem till boet tomhänta.

-  Det som avgör är vår tyngd och att vi har tre bra femmor, säger Emil Schönhoff vidare till TN. På onsdag är det en ny match och de är tunga på hemmaplan, så det blir till att mala på i 60 minuter, men jag har på känn att vi vinner i två raka.

Om det inte går som Schönhoff hoppas så spelas avgörande match på söndag 26:e mars klockan 14:00.