Torsdagen den 21 januari 2021 - klockan 16:45

Kvalfyllt kvalspel för THH


Niklas Wennergren 2020-02-17

Bild:Claus Meyer

Charlie Ahlberg (t.h) gratulerar Rasmus Davidsson till mål, och just det, tycker Ahlberg att THH borde göra betydligt oftare.Trots en lysande start på Vårettan, så hamnade Tyresö Hockey slutligen sist i serien. Nu väntar kvalspel igen och jag tror ni känner igen mönstret.

Det är ju inte första gången som laget får kvalspela, vilket förhoppningsvis kan vara till hjälp. Tyresö Nyheter tog pulsen på THH´s Charlie Ahlberg dagen efter sista matchen mot Sollentuna.

Serien är färdigspelad för er del nu.

Ja vi startade ju med tre raka men efter jul så började det gå riktigt dåligt. Vi fick inte in pucken, vi spelade dåligt bakåt. Stundtals kunde vi spela riktigt bra men det var det sista, att göra målen, som inte funkade.

Vad händer nu då?

Nu blir det kval, som börjar den åttonde mars. Vi får med oss Enköping eller Bajen från den här serien, men det är inte riktigt klart. Sedan är det Tumba, Åker/Strängnäs som mer eller mindre är klara för kval. Därefter så slåss Järfälla, Nacka och Haninge om de sista platserna.

Vilka vill man ha med sig ner från Ettan?

Ja Bajen och Enköping möts i sista matchen och Bajen kan väl förlora med tre mål där, om jag inte räknat fel. Vi har ju inte så bra statistik mot Hammarby så det kanske är bra om de blir kvar i Ettan, men egentligen spelar det ingen roll.

Det är rätt etablerade lag som kommer från Tvåan….

Ja och vi har ju mött flera av dem förut så det kommer bli roliga matcher. Vi har ju rutinen att spela dem här matcherna och spelar vi som vi ska så ska vi klara det. Vi är ett bättre hockeylag, så är det bara.

-  Några nyförvärv inför slutspurten?

-  Ja vi har fått in Zeke Back (som överraskande nog är forward. Reds anm.) från Tyringe, som har gjort mål i båda matcherna han spelat, plus ytterligare en spelare.

Kvalserien innehåller sex lag och man möts i dubbelmöten varav endast ett lag får spela i Division 1 nästa säsong. Serien börjar den 8:e mars och då hoppas vi på både fullsatt hall och en rejäl trepoängare.

 

Niklas Wennergren


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter