Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 07:22

Bild:Claus Meyer

TT´s Oliver Forsberg i kamp om bollen med Värmdös Martin Norling.

Henrik Johansson, center i Värmdö sträcker ut.

Det var som sagt mycket nerver i slutet av matchen.

Efter en rafflande förlängningsseger senast så hade TTIBK fina möjligheter att ta sig vidare till play off final på torsdagskvällen.

En excellent inramning med en mer eller mindre fullsatt Tyresöhall och bra stämning på läktaren, och hemmapubliken var de som fick jubla först. Drygt tio minuter in i första perioden slog Calle Andersson till och gav TT ledningen, assisterad av Joachim Sjöö.
Med fem minuter kvar på perioden drog Oscar Andersson på sig en utvisning men TT visade stabilitet i boxplay och Värmdö skapade inga egentliga farligheter.

Om den första perioden var lite stel och statisk så gav den andra perioden ännu mer av den varan.

- Det var lite mer schackinnebandy i de första två perioderna. Det var lite mer ställa rätt och vänta ut varandras misstag och sedan ska man straffa dem. Idag så tycker jag inte att vi straffar dem, säger TT´s tränare Andreas Svensson.

De som straffades var istället hemmalaget som fick sin ledning kvitterad 12 minuter in på perioden. Kim Johansson höll sig framme på assist från Emil Jakobsson. Värmdå hade bara minuten senare ett ypperligt tillfälle att ta ledningen men Fredrik Norrman lyckades stå i vägen den gången.

TT kom undan ganska billigt i mittenperioden, för även om det var tillknäppt spel så var det gästerna som var vassast framåt, och skapade flest farligheter.

Det som inte hände under de första fyrtio minuterna skedde istället under de sista tjugo. Det verkade som om alla kvalnerver hade släppt och spelet blev betydligt öppnare. Nick Ahlholm gav Värmdö ledningen efter 6 minuter och trots idoga försök från TT´s sida så lyckades man inte kvittera.

Fem minuter före full tid fick Värmdö en omdiskuterad straff. Återigen var det rutinerade Kim Johansson som agerade lugnt och metodiskt då han lirkade upp bollen i Norrmans vänstra hörn, och det kändes som om det var spiken i kistan.

Nu satsade TT alt på ett kort och plockade ut målvakten för att få till en hårdare press på Värmdös förträffliga försvarsspel. Detta var ett genidrag (om än ganska uppenbart) som 17:45 gav en reducering till 2-3 genom Oliver Forsberg.

Nu blev det otroligt nervöst. Värmdö har förlorat samtliga matcher mot TT tidigare i år och de flesta gånger har de varit i ledningen.

- När vi fick in 2-3 då tänkte jag att nu vänder vi igen, medger Andreas Svensson.

Otroligt skön seger. Det var en riktig holmgång senast. Vi kände på varandra i två perioder och sedan så blir det riktigt nervigt i sista, säger Christan Hjertsson, mycket glad tränare i Värmdö.

Blev det nervöst på slutet?

- Ja visst blev det det, speciellt när de fick in sitt andra mål, ler Hjertsson.Klart att det blir nerv, sedan så tar vi en utvisning med 14 sekunder kvar dessutom.

På lördag spelas den tredje och avgörande matchen. Vem drar det längsta strået då?

-Vi kommer att dra det längsta strået. Vi har varit bättre i alla matcherna under året men inte orkat stå upp matchen igenom. Idag visar vi att vi kan göra det och det kommer vi göra på lördag också.

TT´s tränare Andreas Svensson var, inte helt överraskande, av en helt annan åsikt. Vem utav tränarna som får rätt avgörs alltså på lördag klockan 14:30 i Värmdö Sporthall. Segrarna i den matchen spelar final mot antingen Jönköping eller Åby Oilers.