Torsdagen den 13 december 2018 - klockan 06:11

Ljus i mörkret 


2018-01-02


Tyresö Nyheter kan på årets andra dag kan Tyresö Nyheter presentera vår nya kolumnist Viktoria Isaksson. Vickan är fotbollsspelare och representerar Tyresö FF. Hon kommer under året att berätta lite om vad som händer bakom dörrarna i damlagets omklädningsrum.

Det är alltid blandade känslor när en säsong tar slut. I början känns det skönt att få lite ledighet, men bara efter några dagar börjar det krypa i kroppen och man börjar sakna fotbollen och sina lagkamrater. Kemin och sammanhållningen i laget är riktigt bra, och när man träffas nästan varje dag, och spenderar så mycket tid tillsammans både på och utanför planen, så blir man som en familj. Men man får ta vara på tiden man har tillsammans för det är alltid mycket som händer när en säsong tar slut. Det är nu som det sker förändringar i truppen, en del spelare tackar för sig och nya ansikten dyker upp. Det är såklart alltid tråkigt att vissa slutar eller byter klubb när man haft så roligt och kommit så nära varandra, men vi hade ett riktigt bra år tillsammans och minnena av den resan vi gjorde tillsammans finns alltid kvar.

Men som sagt, trots att det är mycket som händer runtomkring måste man försöka hålla uppe koncentrationen och vara fokuserad när träningarna väl drar igång igen efter ledigheten. Även fast det kanske är lite få spelare på planen och det kommer en del provspelare som testar på hur det är att spela med Tyresö FF. Vi har redan nu fått tre nya spelare i laget, Caroline Frykgård, Maria Poli och Lina Malmborg, som jag tror kan bidra mycket till laget och definitivt höja kvalitén och konkurrensen i laget.

Säsongen 2017 har varit fantastisk, vi fick in en del nya spelare men laget bestod till stor del av egna produkter, och fler lyftes upp till laget till den säsongen och tillsammans bildade vi ett ungt men starkt lag som skulle se vad division 1 hade att erbjuda. Många av oss hade inte spelat på den nivån tidigare, vilket märktes en del under seriens gång.

2017 var en fotbollssäsong med många toppar och dalar, ett tag låg vi i botten av tabellen men några veckor senare var vi i toppen. Slutresultatet av det hela blev en placering på femte plats, man kan tycka att vi borde vara nöjda med den placeringen med tanke på att vi var nykomlingar, men jag tror de flesta i laget håller med mig när jag säger att vi nog siktade mer på en topp tre placering. Det är som det är, och inget vi kan göra något åt nu. Vi får ta revansch nästa säsong, men för att komma dit krävs det bra träning nu under försäsongen.

För vår del fortsatte fotbollsträningarna som vanligt fram till december då det börjar bli rätt så kallt ute. Kvalitén på träningarna är oftast inte lika bra som på våren och sommaren eftersom fötterna känns som två iskuber, och har man riktigt otur så är temperaturen under nollan och det har frusit på ute på plan så man halkar hela tiden. När det är på det viset kan man lika gärna ägna sin tid åt styrketräning och bygga upp kroppen. Den här delen av fotbollssäsongen är inte alls lika rolig som när man spelar seriematcher, men den är oerhört viktig. Det är nu vi tränar för att få så bra förutsättningar som möjligt för att vara i toppform på våren när serien väl startar igen. Förhoppningsvis har vi fått ihop ett bra lag tills dess och har de bästa förutsättningarna för att lyckas denna säsong. Målet förra säsongen när vi var nykomlingar var från början bara att hålla oss kvar i Division 1, även fast vi spelare nog hade lite högre mål. Men nästa säsong siktar vi nog högre och jag antar att målet blir att vara med i toppen och fightas om placeringarna.

Det är också nu i vinter som den välkända ST-cupen spelas. En inomhusturnering för alla under 21. Eftersom Tyresö FF A-Dam består av ganska unga spelare så är vi några stycken som deltar i årets turnering. Det finns delade åsikter om hur vidare bra det är att spela inomhusfotboll, vissa tycker skaderisken är för hög och tycker man hellre ska ägna den tiden åt försäsongsträning men vi spelar först och främst för att det är riktigt roligt och för att vi fortfarande kan. Det gäller att ta vara på det medan man fortfarande har åldern inne. Men det finns också många fördelar med att spela inomhusfotboll. Inomhus går det mycket fortare eftersom planen är mycket mindre och bollen rullar snabbare än vad den gör på gräs eller konstgräs. Man måste hela tiden vara på tårna och ta snabba beslut när man får bollen, många lag spelar också med man-man försvar och då måste man slå sin spelare för att komma till en bra målchans så man övar upp tekniken också och det, samt snabbt beslutsfattande, kan vi ha stor nytta av när vi börjar träna utomhus igen.

Vi spelar i F16/19 klassen och spelar gruppspel den 3 januari, så om någon skulle vara intresserad av att titta så är ni varmt välkomna till Strandhallen 18.20, då är det avspark i första gruppspelsmatchen och det är Stockholm United som står för motståndet.

 
Victoria Isaksson är 17 år och spelar i Tyresö FF´s seniorlag, Utanför fotbollen studerar hon ekonomi på Jensen Gymnasium och har ett extrajobb på ICA. Tiden som blir över ägnar hon åt att umgås med kompisar och träna frisparkar.

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter