Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 14:22

Lyckad Brunch Hos Thörnqvists


2016-08-23

Kungarna från Broadway. Drottingarna från Tyresö. Kommunens bästa fotbollslag. Kärleken från innvånarna vet inga gränser. Alla vill skrika att vi älskar er.
Bild:Caroline Sjöblom
Kungarna från Broadway. Drottingarna från Tyresö. Kommunens bästa fotbollslag. Kärleken från innvånarna vet inga gränser. Alla vill skrika att vi älskar er.

Att Tyresö FF skulle vinna mot bottelaget Hällbybrunn var inte någon större överraskning, men det sätt som de gjorde det är ändå rätt så imponerande. TFF i serieledning med 14 poäng före närmaste konkurrent och dagens opponent, Hällbybrunn som ligger fast förankrad i botten av tabellen.

Det tog fyra minuter innan Super-Frida Thörnqvist sopade in första målet. Fast besluten om att komma ikapp stora syster Sofie i skytteligan. Det har tidigare skojats om att systrarna gör sina mål varannan match och att föräldrarna bara ger mat till den som gör mål. Dagen till ära så hade systrarna Thörnqvist fått brunch hemma hos pappa Peter och kanske är det något som man ska fortsätta med.

På en diet av bacon och ägg satte Frida även ett andra mål i sjätte minuten, och Sofie nätade sin första i 17:e.

Undertecknad har ätit frukost med systrarnas fader på det ljuva 80-talet och om jag minns rätt så åt vi pommes frites, curry ketchup, utan att vara helt säker, så tror jag inte att det var det som den gode herr Thörnqvist bjöd sina döttrar på. Kanske finns det frukostar som ger mer energi, vad vet jag.

3-0 efter 17 minuter. Alla på plats förstår att Hällbybrunn aldrig kommer att vända detta. Frågan är enbart hur många mål som TFF ska sätta bakom Sara Björsson i gästernas mål.

Det slutade vid 12-0 och om jag ska var helt uppriktig så måste systrarna Thörnqvist föräldrar eventuellt bjuda damerna på en hygglig middag på Gondolen. Fridas fem mål och tre målpass och Sofies två, borde rendera i åtminstone en tvårätters med fruktjuice.

Då TFF vinner med 12-0 så har man enbart fyra målskyttar. Rebecca "CC" Nyberg gjorde även hon ett hattrick medan Victoria Isaksson, Tyresös Zinedine Zidane, slog in två kassar.

Är seriesegern tekniskt klar? "Vi är inte tekniskt klara." Säger tränaren Caroline Sjöblom. "Lidingö kan komma ikapp så vi behöver sex poäng till för att vara helt klara. Fast då ska ju Lidingö gå rent." 

Dags för Tyresö FF att införskaffa en Åländsk flagga som de kan hissa inför de sista matcherna. Drottingen i Tyresöfotbollen heter Caroline Sjöblom och inte något annat.. Låt oss hädanefter benämna henne som Caroline den förste. Frida Thörnqvist får tills vidare nöja sig att vara prinseessa i konungariket Tyresö.

Niklas Wennergren

Skriv ut



Mest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter