Tisdagen den 20 oktober 2020 - klockan 22:00

Mattias Bejbom ny huvudtränare i Tyresö Handboll


Niklas Wennergren 2020-02-16

Mr Tyresö, Mattias Bejbom tar över tränarsysslan efter Mathias Ekstrand i vår.
Bild:Niklas Wennergren

Mr Tyresö, Mattias Bejbom tar över tränarsysslan efter Mathias Ekstrand i vår.Det är så här Tyresöpubliken är van att se Mattias Bejbom och visst är vi många som kommer att sakna hans självuppoffrande spelstil.  
Bild:Claus Meyer

Det är så här Tyresöpubliken är van att se Mattias Bejbom och visst är vi många som kommer att sakna hans självuppoffrande spelstil.

 

 Trots att det pågår en streckstrid i den alltid så heta Handbollsallsvenskan så har Tyresö sett till att se om sitt hus inför nästa säsong.

 Efter att Mathias Ekstrand tillkännagett att han lämnar klubben efter två år vid rodret, för konkurrenten Karlskrona, så var ledningen inte sena med att utse Mattias Bejbom till ny huvudtränare för herrarnas  A-lag.

Den flamboyante och älskade kanthopparen har under många år glatt publiken i Nybodahallen med spektakulära mål och euforiska målfiranden. Trots sin ringa ålder har Bejbom en gedigen tränarerfarenhet och många av dagens Tyresötalangen har honom att tacka för sin utbildning.

- Förutom att ha tränat oändligt många spelare i Tyresö kan han lägga en lång och framgångsrik karriär som spelare i A-laget, på sin meritlista.I tider när det ofta pratas om att klubbmärket fått mindre betydelse är Mattias ett lysande undantag. Mattias är på många sätt ”Mr Tyresö Handboll” säger Jan Flinckman och Micke Andersson till klubbens hemsida.

 Tyresö Handbolls målsättning är att bygga ett stabilt allsvenskt lag, på den övre halvan i tabellen, med många spelare från de egna leden, under de kommande tre åren.


-  Mattias är helt rätt man att leda det arbetet, avslutar Flinckman och Andersson i Tyresös Hanbolls sportgrupp.

Vilken status klubben kommer ha nästa säsong är dock långt ifrån klart. Just nu utkämpas en hård strid för att undvika kvalspel i år igen. Laget tog en mycket knapp seger i derbyt mot AIK (25-26) där Fredrik Hellgren satte segermålet i absolut sista sekunden. Detta efter att man varit i underläge, praktiskt taget hela andra halvlek. En fjäder i hatten som borde ge gott självförtroende inför nästa veckas streckmatch, hemma mot Rimbo.

 

Niklas Wennergren


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter