Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 13:58

Bild:Claus Meyer

Sebastian Léon. Mittfältsmotor i HSK.

Ganska oklart vad som händer i detta ögonblick men Jonathan Avernäs tycks ha det under kontroll

Perfekt pendling. Det är då bollarna sitter i krysset.

Bollen rullar för närvarande inte Tyresölagens väg. HSK är inget undantag. Den viktiga hemmamatchen mot Newroz, slutade med ytterligare en förlust.

Den tredje raka, och nästa match ställs man mot suveräna serieledarna IFK Stocksund och det känns komplicerat att ens visualisera en trepoängare på Danderyd Arena.

- Det är en tuff match, men vi har spelat bra mot alla topplagen i serien, säger Jonas Holtbäck Gustavsson till TN efter matchen.

Håkan Hindrell öppnade målskyttet i den 21:a minuten, men Nhimya "Ninja" Ghilagaber kvitterade fem minuter efteråt. Hady Karim såg dock till att gästerna tog med sig en 2-1 ledning in i paus, och bara tre minuter in i den andra halvleken satte Musa Dibba 3-1. Ett mål som visade sig bli matchvinnande.

Det hjälpte föga att Lucas Jonzon gjorde säsongens snyggaste mål på Tippen, när han från cirka 25 meter dundrade in 2-3 i målvaktens högra kryss.

Vad tycker du om dagens match? - Man kan se det på olika sätt. Vi har varit i dålig form och förlorat två raka, idag studsar vi tillbaka, trots att vi saknar mycket av vår ryggrad i Mathias Östberg, Joel Embring, David Quist med flera. Vi har talat om det mycket i veckan att vi måste gå in och göra jobbet som ett lag. Antingen håller vi oss kvar som lag eller åker ut som en samling individer, säger Jonas Holtbäck till TN efter matchen. Blir det en likadan höst som förra säsongen? - Det lutar åt det, kan man väl säga. Det viktiga nu är att vi gör det här med värdighet och som en grupp. Då kan jag se alla spelarna i ögonen och de kan se mig i ögonen.

Ett stort minus var också avsaknaden av läktare, speaker och matchklocka. Som att se fotboll med ögonbindel.