Det blev inte någon revansch på svårspelade Järna IK på Tippen på onsdagskvällen. HSK inkasserade istället ytterligare en bitter uddamålsförlust och man sjönk återigen ner på kvalplats i Södertrean.

Järna som enligt Hanvikens tränare är det enda laget som “man egentligen varit utan chans mot i våras.” , drog även denna gång det längsta strået. En eftermiddag och förväll som kantades av regn och blåst, gjorde att själva inramningen av matchen blev en smula fadd. Elaka tungor påstod till och med att websändningens nio tittare överträffade de skådare som var på plats.

De som ändå tagit sig dit fick se ett taggat hemmalag som genast tog kommandot och skapade ett par fina chanser redan i inledningen, och med lite tur och god vilja så hade HSK kunnat haft en betryggande 2-0 ledning.

“Det är ju så här det har varit hela säsongen. Bra spel. Uteblivna mål. Det suger verkligen.” Säger tränaren Björn Lundin till TN på torsdagsförmiddagen. “(Mattias) Östberg nickade en hörna i stolpen och vi hade väl ytterligare en i virket. Dessutom så blev vi bestulna på en straff. Christopher Lundin fick en fin genomskärare, efter en snabb kontring, och blir hårt tagen och upphakad av Järnaförsvararna, domaren visar fördel för HSK eftersom Lundin ännu har bollen men när han förlorar den så lät han spelet gå vidare. Mycket märkligt.”

Som så många gånger förut under säsongen så händer det olyckliga i att motståndarna tar ledningen. En mycket bra frispark halvräddades och kvicke Mattias Kjellman var snabbt framme och slog in returen. Därefter så blev det en lång och tradig uppförsbacke för hemmalaget som inte heller denna gång mäktade med att komma tillbaka i matchen.

På lördag så är det derby mot Älta och då gäller det att Hanvikenspelarna är fräscha i benen igen. “Ja inte vet jag vem på förbundet som knåpar ihop spelschemat men kanske kunde man starta serien någon månad tidigare istället för att spela alla matcher i augusti.” muttrar Lundin vidare. “Truppstatusen är dock god. Vi har ett väldigt härligt gäng och det ska mycket till för att trycka ner den känslan. Vi har nästan alla spelare friska och fria från avstängningar, det enda problemet är att Mattias Östberg inte får ledigt från sin advance utbildning på Bosön, men vi ligger i förhandlingar med Svenska Fotbollförbundet.”

Kanske kan vara läge att ta upp frågan om spelschemat också, vad vet jag? Hur som helst så är det match på Trollbäckens IP på lördag 14:00.

Niklas Wennergren

Foto: TN Niklas Wennergren |

Dela