Efter sju sorger och åtta bedrövelser, massor med lovord över hur bra man spelat och matcher som inte alls slutade på det sätt som man hade önskat så beslöt sig Tyresö FF´s tränare Claes Brikell för att ändra lite i spelsystemet.

Istället för att var det bollförande laget och spela trevligt och piggt så satsade man istället på ett mer avvaktande spel och för att kontraslå sina motståndare istället. Segeltorp blev första lag att känna på den nya taktiken och de gick rakt i fällan. Torpet som är ett lag som spelar trevlig fotboll och gärna håller i bollen “the Spanish Way” fick smaka på Tyresös snabba omställningar. 

Redan efter 10 minuter så sprintade Niclas Tomasson igenom och satte 10 bakom en förgäves sprattlande hemmamålvakt. Spelet var därefter relativt jämnt men TFF lät Torpet hålla bollen medan man hela tiden försökte hitta bra lägen att snabbt ställa om. 

Tio minuter in på den andra halvleken var det färdigt igen då Tomasson snappade upp bollen och friställde Mohanned “Moe” Aljojah som enkelt satte 2-0. Samme Aljojah fastställde även slutresultatet till 3-0 på, hör och häpna, en kontring.

En nöjd Claes Brikell sa på telefon att han var “nöjd med resultatet men det kanske inte såg så roligt ut alla gånger, men det är ju poängen som räknas.”

Tyresö FF har avancerat i tabellen under sommaren, utan att göra någonting alls, då Sköndal hastigt och lustigt dragit sig ur serien. “Nu såg jag att även Serbia FF lämnat W.O så de drar sig säkert ur de också.” Sa en allt annat än glad Brikell vidare. “Jag fattar inte riktigt varför man spelar så få matcher. Lag som Sköndal och Serbia skulle aldrig ta sig till den här nivån om vi var fler lag i serien. Nu blir ju varje litet poängtapp utslagsgivande. Man kan inte ha en dålig period och sedan komma tillbaka. Som jag ser det så borde man börja tidigare på säsongen, istället för i slutet på april, de seriösa lagen har ju då redan varit igång i 4-5 månader, och sedan så avslutar man serien i september. Då är det ju en och en halv månad kvar att spela.”

I och med dagens seger tar sig Tyresö upp på andra plats i serien tätt följda av Bagarmossen/Kärrtorps BK

Vi får se vad som sker med Serbia FF men det skulle vara genant om en Division 4 serie avslutas med 8 lag, det vill säga 16(!) matcher per lag på en hel säsong.

Nille Wennergren

Foto: TN Rolf Solem |

Dela