Rubriken må låta som en barnbok men det är något som är totalt missvisande. Det är namnet på tre oerhört farliga personer.

Man skulle kunna kalla dem för Tyresös dödsskvadron, men nu handlar det om fotboll så farligheten i deras persona sitter mer i fötter, huvud och allt annat man spelar fotboll med. Deras egentliga namn är Josef Rakez, Mikael Hammarstedt och Lukas Pettersson.

Låt oss ta det från början. En helt underbar sommarkväll, med molnfri himmel. Semifinal i Stockholm Cup mellan Tyresö FF och Hanvikens SK. Jag hade nöjet att ha sällskap till arenan med fyra legendarer, Niclas Ljungsted, Ronny Andersson och så bröderna Hasse och Magnus Thunvall. Spelare som var med under storhetstiden när herrlaget låg i landets näst högsta division. Niclas Ljungstedt ser publiken på långt håll och riktigt njuter när han ser den östra läktaren fylld med röd gula flaggor. The good old days are back, kan man nästan läsa i ansiktet på honom.

Inramningen var episk, minst sagt och publiksiffran uppgick till 1971 personer vilket måste vara någon form av rekord för fotboll på den här nivån. Båda lagen hade utfärdat träningsförbud och uppmanat sina pojk och flicklag att sätta på sig matchtröjorna och komma ner till matchen. Oerhört roligt att så många följde det rådet, och givetvis en otrolig kick för de 22 aktörerna på planen.

Tyresö startade matchen med en bonusstraff då de ligger en serie under i seriesystemet, och den sattes säkert i mål av Josef Rakez.

Därefter blåstes det igång och givetvis förväntade sig nog även de mest inbitna TFF supportrarna att en viss anstormning från Hanvikens sida skulle följa inledningsvis. Nu blev det inte alls så. Tyresö FF är i toppform och kan matcha de flesta lagen för närvarande. Jag tror att självförtroende skulle räcka till ett kryss mot Hoffenheim. Redan i sjunde minuten så gick mannen som numera i folmun kallas “den dopade gasellen”, Lukas Pettersson runt sin försvarare och spelade in bollen snett bakåt till Rakez, men Oscar Mellanmyr, i Hanvikens mål gjorde en utmärkt reflexräddning.

Värre skulle det bli då Robin Södersted fick bollen på vänsterkanten, väntar in William Svedebäck, innan han rycker förbi och slår en snäv yttersida som Mikael Hammarstedt touchar in i mål, vid Mellanmyrs första stolpe.

I den 20:e minuten hade matchen kunnat varit över, slut och helt död. Hammarstedt, som för kvällen, nästan hade något brasilianskt över sig, kroppsfintar på kortlinjen, med en försvarare i ryggen, spelar bollen snett bakåt till Pettersson, som klackar bollen till Mattias Andersson, som i sin tur friställer Momo Mpia vars avslut, oförståeligt går över ribban.

Kul ändå för matchen och för publiken att den ändå levde. Det var ändå TFF som stod för skönspelet och det konstruktiva tänkandet. Lugnt och sansat rullade de runt bollen i backlinjen innan man på bred front började anfalla. Den ny mittbacken Peter Border har fina fötter och är mycket bra i uppspelen. Lite är det väl som Hanvikens lagkapten David Quist sa efter matchen. “Det är de som har juniorerna i laget men det är vi som skiter på oss när vi får bollen.” En lätt överdrift naturligtvis men Tyresö var betydligt bekvämare med bollen, medan HSK sökte snabba lösningar med långa bollar på Joel Embring eller Jonathan Avernäs.

Avslutningen av halvleken blev en kanonad av Tyresöchanser. Först Christoffer Nybergs långa frispark som Mellanmyr tvingades tippa till hörna. Därefter så serverade Nyberg, Rakez ett inlägg som den senare satte i ribban. I anfallet efter så lägger den alltid så lugne Söderstedt tillbaka bollen till Nyberg som skjuter ett balanserat och skruvat skott strax utanför krysset. Nyberg avslutade halvleken med att spela fram Hammarstedt, som inte riktigt fick träff med huvudet.

Den andra halvleken föregicks av två byten i Hanviken. Sebastian León och Yabir Abdihakim, som suttit fast i köer på vägen till matchen kom in i spelet och då började det hända saker. De första 20 minutrarna var helt i HSK´s favör. Visserligen fick man Lucas Jonzon utvisad i den 60:e men nu jagade man TFF på riktigt. Utvisningen kvitterades redan två minuter senare då Tyresös mittback, Kevin “Totti” Salomonsson tog med händerna i straffområdet. Hade han inte gjort det så hade det blivit mål, men mål blev det ändå när Abdihakim satte den efterföljande straffen.

Nu började det brännas och det var många våndor bland hemmapubliken givetvis.De som var pålästa hade även hört talas om Hanvikens förmåga att vända och forcera in mål i slutminuterna.

Då var det dags för Pettersson att göra ytterligare ett Usain Bolt ryck på högerkanten, smeka in bollen till Rakez som nickade in 3-1.

Någon minut före slutet så avslutade Daniel Hammarstedt med ett skott i nättaket från 30 meter, ett värdigt avslut på en helt fantastisk match. Två lag som bjd publiken på en otroligt trevlig kväll, och en publik som bjöd två lag på detsamma.

En av de yngre Hanvikenanhängarna sa till mig efter matchen att “Hanviken var klart bättre. Tyresö fick fyra turmål” och även om det inte var så sant så förstår jag hans besvikelse.

Anders Bengtsson ledare i TFF och utbildningschef på Fotbollförbundet hade en lite mer nyanserad syn på saken.

– Jag tycker Tyresö spelade bra. Hanviken skickade säkert 25 bollar bakom backlinjen som Tyresö bara fångade upp. De har en säker keeper också.

Mikael Hammarstedt säger till TN efter matchen:

– Jäkligt skönt att sätta tvåan. Jag fick in den lite turligt med låret.

Ni spelade otroligt bra…..

– Ja vår första halvlek var väldigt bra. Sen i börja på andra så får de in lite tyngd i anfallet och då gick det lite tyngre, men vi står upp bra.

Lite onödigt med utvisningen?

– Kanske, men ibland får man hjärnsläpp. Så är det.

Josef Rakez, vad tyckte du om matchen?

– Jämn match, men som helhet så vinner vi matchen med 3-1 (bonusstraffen borträknad), vi gör en bra match. Vi gnuggar och är effektiva.

Men ni spelade ju faktiskt ut Hanviken…

– Ja vi har en spelidé som vi följer att hota både centralt och utmed kanterna och det funkade bra.

Det hade kunnat stått 4-0 i halvlek….

– Ja vi var lite slarviga i några sekvenser, vi borde ha dödat matchen tidigt, men det var mycket publik så vi tänkte att det skulle vara lite spänning.

Hur är det att spela när det är så här mycket publik?

– Underbart, man vill bjuda på lite extra. Det kan man ju utan tvekan säga att Mr Rakez och de övriga Tyresöspelarna gjorde.

Hanvikens nyförvärv Yabir Abdihakim var givetvis besviken efter matchen.

– Jag tycker vi var dåliga i första halvlek. I andra så är vi okej. Vi skapar bra lägen, men samtidigt är det inte okej att släppa in fyra mål.