Tyresödamernas ryktbarhet verkar ha spritt sig rejält om man får tro den stora publik på runt 400 personer som tagit sig till Tyresöhallen för att njuta av Allsvensk handboll.

De som hade hoppats på en tät och hetsig tillställning blev dock klart besvikna. De som någon gång sett Mike Tyson boxats och gillat det fick sig dock en trevlig afton. GT Söder var nockade och uträknade efter 20 mimiuter.

Redan i inledningen tog Tyresö ett stadigt grepp om matchen. Man gjorde 7-3 på de första tio minutrarna och gamle Tyresöspelaren Vaggo Sjölin, numera coach i GT Söder, tog time out. Spelet stabiliserade sig en aning men ganska snart fick Tyresö igång motorn igen och avgjorde väl egentligen matchen redan innan paus.

Mycket tack vare Johanna Hellgren som dundrade in SEX mål på de första 20 minutrarna. Det stod 10-5 med tio minuter kvar av första halvlek blev 14-6 innan pausen var över.

Andra halvlek var kattens lek med råttan. Hemmalaget var alldeles för bra ikväll. Man styrde och ställde lite som man ville. Hade man en mindre bra period, för de hade inte några dåliga ikväll, så hade de Evelina Eriksson i kassen som briljerade i vanligt ordning. Matchen slutade 31-16.

Vassast av utespelarna var nämnda Hellgren som skickade in 8 mål sammanlagt, tätt följd av väderkvarnen Sara Odden som “hängde” 6. Lika många satte Olivia Svalstedt.

Hur är det att vinna med så här mycket i ett Stockholmsderby?

– Det är alltid skönt att vinna framför allt när det är ett derby.

Hur håller man fokus när man avgjort matchen efter 15 minuter?

– Matchen är väl aldrig riktigt avgjord. Man får fortsätta och tänka på sitt och inte fokusera på vad det står på tavlan. Vi hade väl en lite dipp i början på andra halvlek men vi fortsatte att jobba matchen igenom.

Är det svårt att stå i mål när det är så här pass ojämnt?

– Nej det är precis som vilken match som helst. Det är jätteroligt och man gör allt för att ta varje boll. Det är väl om det blir lite för få skott som det är svårt att hålla fokus.

Det har gått väldigt bra hittills i år. Hur bra är du egentligen?