Torsdagen den 13 december 2018 - klockan 05:10

Rivstart För THH I Vårettan


2018-01-10

Nacka på fall i tät derbyrysare
Bild:Claus Meyer
Nacka på fall i tät derbyrysare

Marcus \
Bild:Claus Meyer
Marcus "Väggen" Due-Boje stoppar ett av de 24 skott han fick på sig i isladan i Nacka

Full fart och högt tempo matchen igenom.
Full fart och högt tempo matchen igenom.

Christoffer Odljung jublar efter att han satt 3-0 för THH i power play.
Bild:Claus Meyer
Christoffer Odljung jublar efter att han satt 3-0 för THH i power play.

Hårda men justa tag mellan två poängsugna lag.
Bild:Claus Meyer
Hårda men justa tag mellan två poängsugna lag.

Omstarten av HockeyEttan, den så kallade Vårettan. Medan Huddinge, Valbo, Hudik, Visby och Väsby försvunnit "upp" till AllEttan så startar om med de sju kvarvarande lagen. Ett lag har chans att kvala sig uppåt medan två lag får försöka kvala sig kvar i Division 1.

Nacka HK var i elden redan i söndags och förlorade mot Vallentuna med uddamålet. Tyresö/Hanviken som gjorde sin första match var utvilade, och har, om coachen Bobo Simensen hållit vad han lovat, tränat bäst av alla lagen under juluppehållet. 

Nacka började starkast, i en både tät och jämn inledning och THH gjorde det inte enkelt för sig då man drog på sig två tidiga utvisningar. Visserligen utan att släppa in mål men det är tungt att försvara sig hela tiden. Det hade gått 13 minuter innan gästerna hade sin första riktigt farliga målchans. Ett fint inspel som Carl Olsson dök upp och på framför mål, men avslutet satt rakt i magen på Lukas Olander-Ekbäck.

15:39 fick Tyresö/Hanviken sitt första power play och tio sekunder senare så hade William Garpenlöv vispat upp 0-1 i Olander-Ekbäcks vänstra hörn. Ganska omottiverat om man skulle följa matchbilden. 

Bara tre minuter senare så sköt Dennis Jenssen, lika omotiverat 0-2. Ett rappt skott från blålinjen där forwards jobbade bra framför Nackakassen för att skymma sikten. 

Nacka hann med en fin chans innan pausvilan, men Marcus Due-Boje var omutlig, och styrde säkert undan den chansen också.

Andra perioden började med en massiv Nackapress. Som en brottare med en halv skuldra i mattan kämpade Tyresö/Hanviken emot och lyckades hålla ordning framför målet. Simensen valde att ta time-out redan efter sex minuter. 

Det som sades i Tyresöbåset under de 30 sekunderna har vi ingen aning om men efter nedsläpp så tog Tyresö/Hanviken helt plötsligt kommandot i matchen. Nacka drog på sig ett par utvisningar och gästerna fick ett mål bortdömt för hög klubba, men med knappt fem minuter kvar av perioden så utökade Chrisoffer Odljung THH´s ledningen till 3-0, återigen i power play.

Sista perioden handlade för Nacka om att få ett tidigt mål och försöka få Tyresö/Hanviken i gungning medan gästerna försökte spela så kallt som möjligt och hålla ställningarna. Något som de gjorde med bravur. Slutresultatet prickade debutanten, Martin Hallin in med tre minuter kvar att spela.

En på det hela riktigt trevlig ishockeymatch inför de 134 åskådarna. Bra tempo, offensiv ishockey och mycket chanser från båda lagen. Nacka måste snarast vända den negativa trenden och bli lite effektivare i den sista tredjedelen. 

Tyresö/Hanviken ser allt bättre ut för varje match som går och verkar vara på väg ut ur den negativa trend de hade innan jul. Fler och fler spelare på väg tillbaka från skador, även om Felix Liljegren givetvis saknades i frontlinjen.

Väldigt roligt att nyförvärvet från Arlanda Wings, Martin Hallin fick göra mål i sin första match med klubben. Välkommen till Tyresö Martin!

Nästa match för Tyresö/Hanviken är på söndag klockan 16:00 då man tar emot serieledande Vallentuna.

Niklas Wennergren

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter