En arbetsseger. En dag på jobbet. Det finns många sätt att beskriva Tyresödamernas seger mot OV Helsingborg på lördagen. Oavsett vad så var det inte en seger som vare sig spelare eller coachen Thomas Hedlund var nöjda med.

Närmare två veckors uppehåll och en chans att slipa på detaljerna för Thomas Hedlunds tjejer, eller två veckor att tappa den utsökta formen som laget tidigare haft? Nej något speciellt formtapp kunde vi inte se. Däremot ett betydligt bättre motstånd i OV Helsingborg, som ligger och lurar strax under slutspelsplatsen.

Hemmalaget tog snabbt en fyramålsledning som man behöll till slutet av halvleken. Kan hända var det punktmarkeringen av reslige Sara Odden som såg till att skåningarna knappade in på Tyresös ledning i slutet av halvleken.  Kanske var det att Evelina Eriksson var lite mer mänsklig i hemmamålet. Avsaknaden av Olivia Svalstedt gjorde sig också troligtvis påmind.

Tyresö ryckte redan efter tio minuter ifrån Skåningarna och etablerade ett försprång på tre, fyra mål. Det såg stabilt ut och Tyresö gick också till pausvila med 15-11. 

Det verkade dock som om OV hade gjort sin hemläxa och insett att Tyresö ofta har en svacka i början på andra halvleken för man kröp allt närmare, och med tio minuter spelade så skiljde det endast ett mål mellan lagen.

Då hade i alla fall Coach Hedlund fått nog och tog time out för att få ordning på spelet och spelarna.

–  Thomas (Hedlund) sa till oss att det fick vara slut på solokörningarna och att vi måste agera som ett lag, säger sexmålsskytten Johanna Hellgren till TN efter matchen.

Orden tog skruv och hemmalaget började spela mer homogent och malde sakta men säkert ned Helsingborg. Ett målsledningen växte sakta men säkert och när Madeleine Lindgren snyggt och bestämt, kontrade in 23-19 gick tåget och OV stod kvar på stationen. Tyresö ledde ett tag med sju mål men slutresultatet stannade på fem måls övervikt, 28-23.

–   Dom är ganska tunga att möta och vi får kämpa oss in i matchen. I andra halvlek så börjar vi få till ett bra försvarsspel och mer energi som gör att vi kontrar och trycker på mer, säger Johanna Hellgren till TN efter matchen.

– Ja vi började slarva som fan om man får säga så, i försvaret var det luckor överallt. Vi jobbade inte tillsammans, fyller Madeleine Lindgren i.

Lördagens seger gör att Tyresötjejerna fortfarande ligger tvåa, fyra poäng efter seriesuveränen Kungälv, men har kvalificerat sig för kvalspel till SHE.

Niklas Wennergren

Foto: TN Claus Meyer | Sara Odden. Tyresös “Jugge-skott”

Dela