Måndagen den 20 mars 2023 - klockan 22:53

Slutspelshockeyn kommer till Tyresö


2023-03-07


Då var det äntligen dags för slutspelshockey i Tyresö. För två veckor sedan blev det klart att Tyresö Hanviken skulle spela slutspel i HockeyEttan, för första gången i klubbens historia. Och på söndagen var det dags för de bästa lagen att välja sina motståndare. 


THH valde, efter att ha slutat fyra, utan någon större överraskning, Sundsvall och HockeyEttan-experten Mikael Mjörnberg håller THH som favoriter.

På tisdag inleds slutspelet i HockeyEttan och efter söndagens val står det klart att Sundsvall kommer stå för motståndet. När THHs sportchef Mats Börjel i direktsändning avslöjade att man hade valt Sundsvall var det nog ingen som blev förvånad. Valet stod med största sannolikhet mellan Nyköping och Sundsvall. Två lag som Hanviken har bra koll på och som man viktigast av allt, vet hur man vinner mot. Nyköping har man lyckats besegra alla gånger den här säsongen och det korta avståndet på dryga 100km med buss talade för att det var ett ganska solklart val. Nyköping slutade dessutom på den sista slutspelsplatsen. Men när Troja Ljungby, som valde först, ropade upp Nyköping så fick Börjel tänka om.

Nästa rimliga val var Sundsvall. Laget slutade 7:a i AllEttan och knep den näst-sista slutspelsplatsen. Och när HockeyEttan-studion kopplade upp sig till Tyresö på länk var det just Sundsvall som blev valet. Resan till Brandcode Center i Sundsvall är dock nästan fyra gånger så lång som till Nyköping. Det kanske inte gör så mycket, senast lagen möttes där vann nämligen THH med hela 1-6! Av det kan man dra slutsatsen att Hanviken har god koll på sina motståndare.

Att THH är favoriter, det håller även HockeyEttan-experten Mikael Mjörnberg med om. Men allt tyder på tuffa matcher lagen emellan. I analysen efter alla val säger han så här: ”Jag tror på en jämn matchserie. 3–2 till Hanviken”. (Experten: Så slutar alla kvartsfinaler, HockeyEttan.se)

Efter förra helgens dubbelvinst i Norrland förlorade THH i Stockholmsderbyt mot Väsby i onsdags. Detta satte stopp för den goda trenden, men totalt sett går Hanviken in i slutspelet med god form, åtta av dem tio senaste matcherna har slutat med vinst. THH inleder kvartsfinalspelet med två hemmamatcher, tisdag och onsdag denna vecka, båda med nedsläpp 19:00 i Tyresö ishall. Därefter följer bortamatch på lördag. Skulle något av lagen vinna de tre matcherna är man klara för semifinal, om det däremot behövs fler matcher för att avgöra, spelas det ännu en match i Sundsvall på söndagen. Om det krävs en femte, avgörande match mellan lagen så spelas den onsdagen 15e mars i Tyresö.

Nu fyller vi hallen i detta historiska slutspel!

Andreas Mattisson

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter