Torsdagen den 21 januari 2021 - klockan 14:54

Smakstart för THH i hockeykvalet


Niklas Wennergren 2020-03-09

Bild:Claus Meyer
Målglädje i THH när man inledde jakten på fortsatt Division 1 status.

Bild:Claus Meyer
Hugo Edlund avvärjer ytterligare ett försök från Åker/Strängnäs.

Bild:Claus Meyer
Trångt framför Jesper Boklund i Åkers kasse.

Bild:Clays Meyer
Linards Mazurs Mago gjorde hattrick för Åker/Strängnäs men det räckte ändå inte.

Bild:Claus Meyer
Marin Carlsson slungar iväg ett hårt skott.

Tyresö/Hanviken Hockey fick en riktig smakstart i kvalet till Division 1, när man på söndagen besegrade Åker/Strängnäs hemma i Tyresö Ishall.

Det startade däremot inte så bra för hemmalaget som efter en kvart släppte igenom Linards Mazurs Mago som kunde ge Åker ledningen.

Den andra perioden var dock inte den andra lik. THH's John Moberg utjämnade sju minuter in i perioden på assist från Zeke Back, men Mazurs Mago såg till att Åker återtog ledningen. THH behövde inte hänga med huvudena läng, för 15 sekunder senare så kvitterade lagkaptenen Felix Liljegren i numerärt överläge. Därefter gick det undan. I 17:e minuten satte Victor Fält THH på kuskbocken genom att göra 3-2. Ytterligare en minut senare spelade Charlie Ahlberg fram Mathias Schumacher till 4-2 och 30 sekunder innan periodvilan sköt Daniel Wigren 5-2. Fyra kassar på fem minuter alltså. Ett bra facit för ett lag som har haft svårt med målskyttet under säsongen.

Fyra minuter in på den tredje perioden så spikade Joel Ahlin igen tillställningen genom att sätta 6-2 bakom Jesper Boklund i sörmlänningarnas mål. Mazurs Mago fullbordade visserligen ett hatrick när han reducerade till 6-3 men Edvin Hammarlund såg till att få sista ordet genom att sätta 7-3, fyra minuter från slutet.

Även Hammarby, som följde THH från Ettan till kvalserien vann sin match borta mot Järfälla med 5-2. Den tredje matchen i serien mellan Nacka IK och IFK Tumba slutade oavgjort efter full tid, men Tumba såg till att sno åt sig den extra poängen genom att avgöra i sudden death, 12 sekunder in i förlängningen.

Nästa match för Tyresö/Hanviken spelas i Ishuset i Tumba, mot just IFK Tumba, på onsdag (11/3) klockan 19:00.


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter