En fantastisk sensommarkväll med riktig värme och över 80 åskådare på Bollmoravallen bjöd in till en både svängig och trivsam tillställning, speciellt för hemmalaget.

Det började dock olyckligt då Mälarhöjden tog ledningen redan i första minuten och just då var det få som trodde att det riktiga fredagsmyset skulle infinna sig nere på Vallen. Inledningen var minst sagt skral, men TFF jobbade sig in i matchen och fick allt eftersom halvleken gick ordning på passningsspelet. Mikael Rekefors Hammarstedt såg till att resultatet utjämnades efter 30 minuter med en snygg nick, och efter halvtidsvilan så var Tyresö det helt klart mest taggade laget.

Hammarstedt gav redan efter fyra minuter, TFF ledningen efter en hörna och därefter så var det inte någon större diskussion om var trepoängaren skulle hamna.

När sedan, både Lucas Brikell och Ponthus Lithén skrev in sig i målprotokollet så var segern klar och man kunde lugnt och sansat spela ut och cruisa hem segern och tre nya poäng.

I tabellen så har TFF på allvar tagit upp jakten på serieledande Newroz. Visst är man sju poäng efter men det är 15 poäng kvar att spela om, och man har Newroz kvar att möta. Bagarmossen/Kärrtorp som jagar TFF var vänliga nog att kryssa mot Västerhaninge på lördagen, däremot så bör man nog se upp med Hägerstens SK som verkligen har hittat höstformen, och har tre raka segrar.

Det är just Hägersten som Tyresö möter i nästa match, nästa lördag på Hägerstensåsen. 
Matchstart 14:00

Niklas Wennergren

Foto: TN Tyresö FF | Tight och tufft på Vallen i vanlig ordning, det skvallrar det vackra fängelsegallret på sittplatsläktaren om.

Dela