Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 15:35

Joel Embring sätter 2-0 i den 85:e minuten

Emil Norell gjorde många fina räddningar i Tyresös mål.

Johan Holmqvist satte första spiken i Ängbys kista

Josef Rakez hade ett bra läge att sätta 2-0 men sköt tyvärr över.

Det blev en knapp men odiskutabel hemmaseger när Division 3 återstartade på Tyresövallen på lördagseftermiddagen.

Tyresö kom till spel utan tåskadade Kevin Salomonsson men med David Enström och unge Hampus Andersson i mittlåset. Trots de ymniga regnskurar som sköljt över de centrala delarna av Tyresö så var luften kvalmig och hettan olidlig för de som inte befann sig i skuggan på läktaren. Kanske var det därför som Tyresö så tålmodigt väntade ut sin motståndare för även om det var ett stort övertag i bollinnehav för hemmalaget så skapade man mycket få farligheter. Bortsett från Leo Ramos ribbträff så var det nästan totalt stiltje på den fronten.

Lagkaptenen Josef Rakez såg ovanligt tung ut och lyckades inte alls att komma i läge för avslut. Faktum är att Ängby var det lite vassare laget i den första halvleken sett till antalet chanser. De hade med lite tur kunnat haft ledningen i paus, men så blev det inte alltså.En inspirerad Emil Norell såg till att sätta stopp för det. Hemmakeepern var som vanligt säkerheten själv och gjorde en riktig fantomdykning när Hampus Eriksson kom fri. Norell plockade den mer eller mindre från skorna på Smith.

Norells inspiration borde förhoppningsvis smitta av sig på övriga delar i föreningen så att man kan ha personal till cafeteria och speakerbås. Det ska väl inte vara uppe till en eller två personer att sköta dessa livsuppehållande verksamheter i en klubb med 1500 medlemmar. Stort tack ändå till Mats som kom ner och bjöd alla som ville på gratis kaffe.

Andra halvlek var endast fyra minuter gammal då dödläget bröts. Kanske inte helt överraskande ska sägas. Tyresöledningen hade innan matchen bett spelarna att hålla igen och spara på krafterna i värmen. Nu släppte man bromspedalen och som man sedan släppte. Lucas Brikell spelar en djupledsboll till Johan Holmqvist som istället för att dutta med bollen, löper in den och när den ligger bra nyper till på ett tillslag. Det låga skottet satt stiligt och överraskande i Elias Malmhakes bortre hörn.

55 minuter in i matchen så byter hemmalaget in Niclas Thomasson vilket ger laget enorm speed framåt. Thomasson har varit skadad under lång tid och vi hoppas innerligt att han är på väg tillbaka för Tyresös anfallsspel får en helt annan dimension. Att han så när sätter sin första bolltouch i matchen är inte på något sätt överraskande. Thomasson hann också frispela Josef Rakez som dessvärre sköt över.

Nu visade TFF vilket starkt lag de är och det utan att imponera. Man hade ett fast grepp och borde ha stängt matchen i ett tidigare skede. Nu fick Ängby chans att kontra men Norell var som sagt på sitt bästa humör och fick även i den andra halvleken göra ett par kvalificerade räddningar.

- Jag tycker det var rätt lugnt idag, sa Hälsingen lugnt efter matchen.

Med fem minuter kvar av matchen så avgjorde Joel Embring med ett skott från sin vänsterkant. Målet blev senare rubricerat som självmål men vi håller nog unge Embring som ansvarig för målet.

TN tippade 3-1 i matchen och vi kan väl påstå att vi var i närheten och nosade på den stora kosingen.