Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 09:56

Som ett hack i skivan

2017-11-16

Bild:Bosse Hedman

Tyresö Hanviken Hockey är för tillfället som en repig gammal skiva som hakat upp sig i samma spår. Tråkigt nog i ett av skivans mindre bra spår.

Matchen mot Hammarby hade säkert många sett fram emot eftersom det betyder lite extra publik och det var fullt till sista plats. Hammarby hade en glad och trevlig hejaklack som höll igång rätt bra ju mer matchen led.

Tyresö började starkt och var lite ivrigare och hetare inledningsvis än gästerna, detta avtog dock något när Hammarby, i det läget ganska oförtjänt tog ledningen efter 12 minuter. Magnus  Kullerback hittade Felix Lundqvist vid blå linjen och Lundqvist satte ett oerhört rappt handledsskott bakom Marcus Due-Boje i hemma kassen.

Nu tog Hammarby tag i matchen och redan tre minuter senare hittade Jesper Skogström  Anton Molnar helt fri framför Tyresös mål och han satte upp pucken i krysset.

Det var en jämn första period men redan i inledningen kändes det som om Hammarby hade lite mer edge och var lite piggare. Bajen har ju haft en tuff inledning av serien med tränarbyten och många förluster och trots att de tycks ha fått lite ordning i laget så låg de inför matchen fortfarande en poäng efter THH.

Med tre och en halv minut kvar att spela så fick Hammarbys Joel Thorén två minuter för tripping och äntligen så fick Tyresö igång en ordentligt power play och en bra press mot Bajenkassen. Det ville sig dock inte och Hammarby fick ett jätteläge när Molnar kom fri från halva plan. Due-Boje var dock med bra och läste honom helt rätt.

Den andra perioden var i Hammarbys favör, men THH´s skyttekung Felix Liljegren lyckades ändå reducera till 1-2, men med endast 30 sekunder kvar av perioden så utnyttjade Christian Olsson ett power play och satte 1-3 för gästerna.

Simon Svahn sa till TN efter matchen "att inför sista perioden sa vi att vi skulle steppa upp lite och pressa dem." Det var exakt det omvända som skedde. Hammarby kom ut som ett betydligt hungrigare lag och det var inte något snack om saker att bilan skulle falla, endast när.

Då sker det som hemmapubliken har hoppats på. Liljegren får pucken i närheten av Bajens mål och satte med ett rappt skott i krysset 2-3. Målet var i det läget helt oförtjänt men det brydde sig hemmapubliken mycket lite om. Nu var det match igen och nu fanns det möjlighet och hopp om åtminstone förlängning.

30 sekunder senare så lyfter Gustav Frölander pucken över sargen och får två minuter i båset. Hammarby låter inte THH komma ur försvarszon eller ens röra pucken utan satte en massiv press på THH i närmare 75 sekunder innan de Marcus Carlsson spelades fram av Kullerback och 2-4 satt bakom Due-Boje.

THH försökte med att ta utmålvakten men det renderade endast i ytterligare ett Bajen mål och Tyresö Hanviken inkasserade sin nionde raka förlust.

- Det är riktigt tungt nu. Vi försöker vända på skutan hela tiden. Det är som att allt går emot oss just nu, suckar Simon Svahn efter matchen.

-Jag tycker nog att vi hade kunnat skotta in ett par puckar i den här matchen, istället så gör vi misstag bakåt. Det är där vi måste skärpa oss, i den egna zonen. Vi måste bli mer disciplinerade, vi släpper in för lätta mål.

Ni hade lite läge när Liljegren gjorde 2-3.....

- Ja då kändes det som om vi hade lite momentum där och sen går vi och åker på en utvisning kort därefter,
avslutar Svahn.

Nionde raka förlusten alltså och serieledande Huddinge på bortais på söndag. Jag kommer personligen inte sätta några större summor på att förlusttrenden bryts då, men man vet ju aldrig?