En het junidag med en lätt sommarbris, vattenhinkar på sidorna och Peter Sjunnesson i kortbyxor. Lite så kan man sammanfatta inramningen på matchens inramning.

Det är, tror jag alltid kul att spela mot lag som bjuder upp tilll spel och är etablerade då det handlar om matchplaner och annat. Det passade i alla fall TFF bra inledningsvis. Laget kändes piggt och respektlöst mot sina mer namnkunniga antagonister. Hemmalaget skapade också den första farligheten när Maria Poli fullföljde en boll mot målvakten. Sofia Stålnes rensning gick rakt på Poli men dessvärre också strax över ribban. Bara några minuter senare så klackade Poli bollen till Lina Malmborg som spelade tillbaka bollen ett hårt inspel efter marken som Poli missade med en hårsmån. Man kan utan att vara hemmablind säga att första kvarten gick till hemmalaget, men allteftersom mantchen led så käkade sig Snäckorna sig in i matchen,

Därför var det inte överraskande att gästerna tog ledningen i den 23:e minuten. Ett rappt anfall där man flyttade bollen kvickt mellan spelarna friställde slutligen Astrid Larsson och ensam med Jennifer Bakai så la hon enkelt in ledningsmålet.

Tyresö kom dock tillbaka och visade att man visst ville vara med i matchen. Frida Thillén hade en bra frispark som gick rakt igenom straffområdet och TFF var väldigt pigga i slutet mot halvleken. När fem minuter återstod av halvleken så hittade Ida “Bengan” Bengtsson  Frida Thörnqvist ute på vänsterkanten. Thörnqvist utmanade både Sofia Soffiantini och Therese Brogarde och gick smidigt förbi och satte kvitteringen bakom Sofia Stålne.

Den andra halvleken startade bra för Södersnäckorna och redan efter fem minuter så hade man lyckats tagit ledningen, Ett skott efter hörna Enhandsräddades av Jennifer Bakai men på returen så nickade Azra Durakovic in 2-1 för Snäckorna.

Den andra halvleken var till stora delar en trist tillställning, Båda lagen led av den heta värmen och något större matchtempo fick inte något av lagen upp.

Då det återstod drygt tio minuter av matchen så började det dock hända saker som gjorde att en trött och småtråkig match helt plötsligt blev en riktigt rysare där publiken kastades mellan sorg och glädje om vartannat.

I den 77:e minuten så jobbade Lina Malmborg loss bollen och lyfte in ett fint inlägg till den alltid så heta Maria Poli som vräker sig fram och skallar in 2-2.

Bara tre minuter senare så skickar lagkaptenen Frida Thillén in en boll på måfå, precis framför Stålne och där både Lawlaw Nazeri och Lina Malmborg rusar på bollen och där den sistnämnda får sista foten på.

Med TFF i ledningen så gällde det för hemmalaget att svalna av och spela klokt. Något som man inte klarade speciellt bra. Södersnäckorna skapade ett tryck och hade ett stolpskott och medan försvaret redde upp den något förvirrade situationen så tycke domare Peter Brottman att ett tillsynes harmlöst hopslag borde ge Södersnäckorna en straff.

Ett helt horribelt beslut och det kändes som att domare Brottman gärna valde att ge de lite mer namnkunniga gästerna en favör.

Straffen sattes säkert i mål av Malin Nyqvist.

I ren ilska så satte TFF fart och återigen så var den Lawlaw Nazeri som stod för regin. Nazeri fick bollen till vänster i straffområdet och utmanade försvaret samtidigt som hon vände bollen fram och tillbaka innan hon skickade in ett lågt inspel som Tess Boström satte från nära håll.

4-3 och endast några minuter kvar att spela borde ju ha givit TFF en större stabilitet men istället så lät de sig återigen förledas som Hans och Greta vid pepparkakshuset. En halvtaskig frispark från Azra Durakovic, släpptes förbi av TFF försvaret och stället Jennifer Bakai totalt när matchklockan visade på 91 minuter.

Ett stort antiklimax för Tyresö som både hade visat stark lagmoral och vänt underläge i den heta värmen. 4-4 kändes nog för de flesta som en förlust.