Måndagen den 6 juli 2020 - klockan 11:34

Stabil derbyseger för THH

 


Niklas Wennergren 2019-03-18Det var ett taggat THH som kom till start till derbyt mot Nacka HC i Tyresö Ishall på söndagseftermiddagen. Hemmalaget fick också en drömstart då Rasmus Kronstrand gav laget ledningen redan efter 2:35.

 Därefter så gick det väl inte direkt som på räls och Nacka kvitterade efter elva minuter, vilket stod sig till periodvilan.

Den andra perioden visade ändå vilket lag som hade mest tyngd. THH fullständigt demolerade Nacka som ska vara glada att endast stod 3-1 när den var över. Adrian ”Adde” Sjöqvist var målskytt båda gångerna och mycket nöjd efter matchen.

Du sänker Nacka i den andra perioden, Adde…

-          Jag hade lite tur på det första målet och sedan så fick jag en drömpass från Leijon på det andra så det var ju bara att göra sitt jobb liksom.

Vad tyckte du om matchen som helhet?

-          Bra men flängig match. Jag tror vi är lite för tunga för Nacka när vi gör det vi ska. Dem får det för jobbigt. Det ser man ju både i skottstatistik och på tavlan. Den andra perioden var ju vår bästa och då visade vi hur bra vi är och det är så här vi måste spela. Vara med från början helt enkelt. Det är ju tajt i ett kvalspel. Jag tror det blir vi Linden och eventuellt Viggan som det kommer stå emellan.

Vad har ni i nästa match?

-          Då har vi Wings och jag gillar inte att åka ut till Märsta att möta dem, men nu har vi ju hemmamatch så det blir betydligt mycket trevligare.

I den sista perioden så var Tyresö/Hanviken klart överlägsna men man hade svårt att sätta dit chanserna. 4-1 gjorde William Garpenlöw medan Hannes Unneberg satt utvisad för att ha spelat upp pucken på läktaren. THH borde kanske ha bättrat på sin målskillnad, för den kan vara avgörande på sluttampen, men samtidigt så är serien oerhört jämn och det är bra att laget börjat vinna igen.

I och med segern gick THH upp på tredje plats före Viggbyholm men efter Linden och Wings, som man alltså möter på onsdag (20/3) klockan 20:00.

Niklas Wennergren


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter