Vad kan vara mer upphetsande än ett derby på en kall eftersommarfredag? Några skulle säga OS fotboll mellan USA och Sverige men eftersom Tyresödamernas lagkapten Kajsa Wahlberg hade telefon och höll större delen av sektion K uppdaterad vad som hände så borde fler ha varit på plats. Ändå så var det en rätt hygglig publiksiffra.

Matchen började bra för TFF, då rappe Christopher Nyberg, redan efter åtta minuter satte hemmalaget i förarsätet. Stoffe fick bollen på högerkanten vek in i plan, drog en försvarare och satte bollen obönhörligt i mål bakom en sprattlande Felix Gardell.

Det var dock Vendelsö som bjöd på det mer konstruktiva spelet i första halvlek och Tyresöspelarna fick försöka sig på att kontra, något som funkade bra mot Segeltorp senast, men inte så bra ikväll. Vendelsö var klart vassare, men Tyresös backlinje lyckades hålla rent till den 44:e minuten, då en rensning hamnade i famnen hos Mossadiq Zekria. Från 35 meter så klippte han till på volley rakt upp i nättaket, bakom Jesper Sundelin. Troligtvis årets mål i Söderfyran.

Zekria sa till TN efter matchen att ” Jag har gjort liknande mål från straffområdesgränsen eller strax utanför men aldrig på det avståndet. Det kändes helt underbart.”

Om Vendelsö var det bättre laget i den första halvleken så tog Tyresö över i den andra. Visst är Vendelsö ett lag med rutin och duktiga spelare, men Tyresö är jobbiga att spela mot om man inte vill springa en halvmara per match, och hemmaelvan nötte ner sina motståndare ganska effektivt, och man hade en väldigt fin möjlighet i mitten på halvleken när Mikael Rekefors Hammarstedt nådde högst i en nickduell vid straffpunkten. Nicken gick dock utanför.

Tyresö saknade lagkaptenen Mattias Andersson som varit bortrest i USA för att botanisera sig lite mer i surfkulturen, och målspottaren Niclas Thomasson som brutit ett ben i foten, och blir borta resten av säsongen. Forwarden Jesper Lithen spelade lindad och Johan Holmqvist är skadad. Att då, den alltid så pålitlige, Tarek Aloui försvann ut i mitten av andra halvlek med magsmärtord, det befarades en brusten blindtarm, kändes inte så speciellt bra.

Det var dock Vendelsö som i röran efter Alouis utträde skapade de sista farligheterna då de hade två frisparkar vid straffområdesgränsen, som med viss möda rensades undan av Tyresöförsvaret.

Vendelsö var kanske snäppet bättre men 1-1 stod sig tiden ut och resultatet passade TFF väldigt bra då man ligger en pinne före VIK?

Trånarna Brikell och Jändel-Holst sa efter matchen att de var nöjda med lagets prestation och att de hade hoppats på att dominansen i den andra hade resulterat i lite mer än vad den nu gjorde. “Det var svettigt på slutet när de fick frisparkarna i så bra lägen”medger Brikell. “Då var vi lite oroliga.”

En härlig poäng ändå för TFF, sommarn visa sig väldigt viktig i slutändan. Brikell har tidigare önskat ett kvalspel mot Hanviken i höst. Något som inte är helt otänkbart. HSK har ju plockat sex pinnar mot lag i bottenregionen i de inledande omgångarna, men föll senast mot Spårvägen Med 3-2.