Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 10:56

Stoffe Sänker BKBK

2016-08-17

Segerskytten Christoffer Nyberg ler ikapp med fullmånen.
Bild:Niklas Wennergren

Christoffer Nyberg har verkligen hittat målformen i Niclas Thomassons frånvaro. Ett mål i fredags hemma mot Vendelsö IK räddade en poäng. På tisdagskvällen slog han återigen till men betydligt senare i matchen.

Det var vid ställningen 1-1 i den mycket viktiga matchen i tätstriden som Stoffe slog till, med endast 20 minuter kvar att spela. En kalldusch som Bagarmossen inte klarade av att resa sig ifrån.

Det var Tyresö som öppnade målskyttet, redan efter 20 minuter, då Daniel Hammarstedt satte 1-0. Ett inspel från högerkanten hamnade hos brodern Mikael, som fick en excellent snedträff, som hamnade hos Daniel som enkelt slog in bollen bakom Philip Eklund i gästernas mål.

Som den initierade åskådaren redan räknat ut så skulle detta bli en jämn och tuff match, då det var tvåan och trean i serien som möttes, och så blev det också. Bagarmossen/Kärrtorp kvitterade inte helt oförtjänt i slutet av den första halvleken, genom Jonas Andersson.

Den andra halvleken blev även den fylld av skön kamp mellan två hyggligt kreativa elvor. "Det såg ut ganska mycket som mot Vendelsö, fast vi var lite vassare framför mål." Säger den luttrade tränaren Claes Brikell till TN efter matchen.

Även lagkaptenen Mattias Andersson var nöjd med spelet. "Backlinjen var mer eller mindre felfri." Ansåg Andersson om sin lagdelsträning insats.

Med knappt 20 minuter kvar av matchen får TFF frispark kring mittlinjen. Rein Parik läser spelet utmärkt och slår en lång crossboll till en fristående Christoffer Nyberg. Nyberg tar ner bollen på bröstet och bryter sig förbi sin bevakning och resolut avslutar i bortre hörnet.

"En otroligt viktig seger, och nu har vi spelledigt i en och en halv vecka. Det känns välbehövligt." Avslutar Brikell. Mattias Andersson framhåller att A-herrarna kommer att göra mer än att träna under uppehållet. "Handsken är kastad. Damlaget kommer ner med sju spelare i fredags för att stötta herrlaget, på lördag så kommer vi vara minst åtta herrspelare på Vallen när damerna möter Hällbybrunn."

Spännande utmaning minst sagt, nu väntar vi också på att någon ska våga plocka upp HandbollsherrarnaS Pokemon Go-utmaning.