Konståkningen röner fina framgångar i SM veckan i Skåne, med framskjutna placeringar för samtliga tjejer.

Vilma Strågefors har åkt bra på Ungdoms-SM och ligger för närvarande femma inför lördagens avslutande fria åkning. I samma klass ligger den andra Vilman, Vilma Lind på fjortonde plats med bara några få poäng upp till en topplacering.

Systrarna Teszari ligger sjua respektive tia i juniorklassen och har även de goda förutsättningar att klättra i resultatlistan.

I seniorklassen är Esmeralda Andersson ensam deltagare från Tyresö. Hon har åkt bra. “Jag ligger nia efter kortprogrammet och har goda möjligheter att åka upp mig några placeringar i friporgrammet. Fast det är jämnt, jag kan lika gärna åka ner mig” säger Esmeralda på telefon från Malmö. “De åkare som ligger i täten är lite i en klass för sig. De har kommit längre med svårare hopp så de har ett försprång inför den fria åkningen på söndag.”

I konståkning så gör man alltså två olika program. Ett så kallat kortprogram där det är obligatoriskt med vissa hopp och sedan ett program där åkaren själv väljer hur den vill göra.

“Jag är starkare i friåkning. Det är mer konstnärligt och mer skridskoåkning” fortsätter en avspänd Esmeralda, som har ett helt dygn i vackra Skåne på sig för att hämta inspiration för att verkligen sätta sitt program i morgon.

“Vi har haft en jättebra uppladdning, och tävlat internationellt i Budapest  veckan innan SM. Det var nyttigt. Vi fick se åkare från många olika länder och där hittar man massor av inspiration” avslutar Esmeralda.

Dessvärre så hinner inte tjejerna med att delta i Tyresö KK´s egna julshow som körs under söndagen i Tyresö ishall klockan 12:00

Niklas Wennergren

Foto: TN Christer Källström | Under lördagen ska Vilma Strågefors åka sitt fria program

Dela