Det blev en storseger för Tyresö Handbolls damer i matchen mot OV från Helsingborg.

Segersiffrorna 29-19 är överraskande stora med tanke på att det före matchen endast skiljde en poäng mellan lagen.

–          Vi gjorde en match där i princip allt gick rätt och de gjorde väl de omvända kan man väl säga, svarar Tyresös tränare Thomas Hedlund till TN. De är normalt sett ett av topplagen.

Tyresö tog snabbt en 3-0 ledning i matchen men 3-0 blev tio minuter senare 6-4 i OV´s favör. OV var i ledning, 7-6, med 15 minuter spelade men efter det så stängde Evelina Eriksson i Tyresömålet igen fullkomligt och släppte inte in ett enda mål på resten av halvleken.

En komfortabel 13-7 ledning för Tyresö i paus var inget de släppte. De slog heller inte av på takten utan höll uppe farten matchen igenom. Som mest ledde man med elva bollar men vinsten stannade vid tio mål.

Bästa målskyttar var Sara Oddén (6), Madeleine Lindgren (5) och Vilma Mathijs-Holm(5).

Härnäst väntar en riktig handbollsfest i Tyresöhallen på lördag då man möter Hellton klockan 14:00. Kort därefter 16:15 är det Stockholmsderby mellan Tyresös herrlag och alltid sevärda Rimbo.