Nyuppflyttade Drott blev inte mer än en munsbit för ett till tänderna taggat Tyresö på lördagseftermiddagen.

Efter halva serien så har Tyresö 20 poäng och en stabil andra plats medan Drott endast knåpat ihop åtta och befinner sig på en osäker position, trea från slutet i tabellen. Drott ska enligt scouterna spela en snabb och fartfylld handboll, något de också gjorde. Problemet var väl att de inte orkade hem och försvara det egna målet. Något som Tyresö utnyttjade brutalt.

Drott har också en av handbollssveriges mest dekorerade tränare i Thomas Sivertsson som fram till 2016 var förbundskapten för damlandslaget, något som borgar för kvalitet. Dessutom innehåller laget Sanna Souraniemi, dotter till föredetta Tyresölegenden Tommy Souraniemi.Jag vill också chansa på att ifall man heter Frida Jingblad och kommer från Halmstad så är man troligen släkt med Hammarby Fotbolls före detta, sportchef, Mats. Inget av detta imponerade dock på Tyresödamerna.

Tio minuter in i matchen var det relativt jämnt, och det var då som Tyresö gjorde det första rycket. Evelina Eriksson, stängde igen kiosken helt och hållet i mer än tio minuter, medan utespelarna inte missade något tillfälle att sätta en kasse bakom Sara Johansson i Drottmålet. Under den här perioden så gick Tyresö från 5-3 till 13-3. Mittsexan Wilma Mathijs-Holmberg var en av dem som var mest lyckosamma under denna perioden, och matchen igenom. Till och med Evelina Eriksson själv hamnade i målprotokollet.

Med 17-8 med sig in i pausvilan var det nog få som trodde att hemmalaget skulle slarva bort den här segern, och förra omgångens seger mot serieledande Kungälv, skulle te sig rätt menlös om man så gjorde.

Hemmalaget gjorde inte någon besviken. Visst kastade de bort några få anfall men tränaren Thomas Hedlund behöver inte ha några mardrömmar. Vid ett par tillfällen under hösten har man oförklarligt tappat greppet om matcher och lite onödigt förlorat. Nu tycks hela truppen vara fokuserad på att behålla fokus under 60 minuter varje lördag.

17-8 i paus blev 29-13 innan Tyresö slappnade av lite och lät gästerna vinna de sista tio med 7-1. Hedlund hade då tagit ut Eriksson i målet och lät unga Johanna Brejding prova sina vingar. Något som hon gjorde med bravur. Tror att det tog närmare fem minuter och 3 räddningar innan Hallänningarna överlistade henne. Sifrrorna snyggades som sagt till och slutresultatet skrevs till 30.-20.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match, där vi utnyttjar att de inte springer hem ordentligt, så vi får en riktigt bra första fas och andra fas, säger Wilma Mathijs-Holmberg till TN eferåt.

-Vi fick stopp på dem framåt och det gör dem väldigt frustrerade och det blir väldigt enkelt för oss,fortsätter hon. Dem spelar väldigt snabb handboll så vi får springa väldigt mycket. Det var en jobbig match.

Mathijs – Holmberg var Tyresös näst bästa målskytt. Johanna Hellgren var som vanligt värst, men med tanke på att hon ordnade ett par straffar som Hellgren sedan kunde skjuta i mål så blir hon på något sätt den moraliskt bäste målskytten.

Är det svårt att hålla fokus när man så tidigt leder med så mycket?

– Ja det märker vi i andra halvlek. De får lite billiga mål och kommer lite närmare i målprotokollet. Det är svårt att fokusera i såna här matcher.

Nästa match möter ni Kärra på bortaplan. I höstas vann ni ganska rejält mot dem…

-De ligger där nere i botten men de har ett par spelare som vi måste ha koll på för att vinna. Speciellt deras mittsexa och bra skytte, så det blir en tuff match.

Tyresö använde sig av 13 spelare idag, varav 10 gjorde mål. Laget börjar få bredd och de yngre spelarna kan gå in under sekvenser i matcherna där laget leder komfortabelt och få matchrutin. Något som man kan ha stor nytta av ju längre serien går.

Oturligt för Tyresö var att Spårvägen som hade Torslanda på gaffeln tappade den de sista tio minutrarna så Göteborskorna