Det blev inte den där lyckliga vårhelgen som Håkan Hellström sjunger om i sin sång Valborg, där Änglarna fått pisk och hela stan är grönsvart. Denna helg ska under många år minnas som nollpoängshelgen.

Tyresös stolta damlag hade toppkonkurrenten Boo FF på besök och det var stor skillnad på matchen mot IFK Nyköping förra veckan och det stabila Boo.

Tyresö började piggast och tryckte tillbaka sina gäster, som kom till Tyresövallen, med två färska segrar i bagaget men redan i den tolfte minuten så rasslade det i nätet bakom Jennifer Bakai i hemmamålet. Uppförsbacke är dock inget som berör Tyresö FF nämnvärt, laget tutade på och man hade ett spelövertag sett över hela den första halvleken. Även om man inte skapade så mycket målchanser så var hemmalaget det klart mer aktiva laget.

Caroline Sjöblom, tränare i Tyresö FF, sa efter matchen att “Det såg tjejigt ut och att man hade det svårt att få igång sitt vägvinnande spel.” Boo hade ett centralt mittfält som var bättre positionerat och kunde gång efter annan, ganska lätt ta sig förbi TFF´s mer raka mittfält.
Detta gjorde också att man tog över matchen mer.

Tyresö bytte in Victoria Isaksson som varit borta från startuppställningen, hittills i år och hon började snart komma igång med sitt spel. Isakssons speluppfattning är omvittnad och TFF´s attacker lyftes en del och blev vassare.

I 55:e minuten hade hon dessutom en god chans att kvittera. En Tyresöhörna nickas av Linn Österholm på mål och bollen studsade ut till Isaksson som smällde till på volley, men bollen reflekterade på försvaret och gick ut till en ny hörna.

Fyra minuter senare fick Boo frispark femton meter utanför Tyresösstraffområde. En fint inåtskruvad frispark hamnade på Alice Ahlbergs huvud som snyggt touchade bollen in i Bakais vänstra hörn.

Isakssons känsliga höger, lyckades redan minuten efter 2-0 målet friställa Madelaine Edlund bakom Boos backlinje men avslutet gick millimetrar utanför.

Tyresö jagad nu frenetiskt medan Boo spelade kallt och enkelt. Gästernas chanser dök upp med jämna mellanrum när ytorna blev allt större på hemmalagets planhalva, och de verkade trivas med att styra spelet och låta TFF jaga.

Med kvarten kvar att spela så kom matchens, ja kanske årets behållning, när Frida Thillén skjöt på volley från 30 meter rakt in i mål. Amanda Nilsson, målvakt i Boo befann sig lite för långt ut och skottet var otagbart.

Lyckan var dock kortvarig i 84:e minuten så kom ett instick till Elise Björnelius som avslutade kallt i hörnet.

– Ett riktigt snygg instick, konstaterar vänsterbacken Alexandra Otterström efter matchen. Det här är något som vi tränat mycket på under försäsongen och där vår striker sätter den i bortre.

Nu går ni upp i serieledning. Är ni så bra att ni ska vara med och utmana om uppflyttning?

– Jajamensan. Nu ligger vi i toppen och helt klart ska vi vara med. Det är vårt mål Elitettan är dit vi vill,  men det är jättetufft motstånd och många bra lag i serien. Tyresö var till exempel riktig bra och därför känns det extra kul att vinna här idag.

Frida Thillén, mittfältare i TFF var inte lika sprudlande efteråt.

– En riktigt sur torsk. Vi över analyserar lite i första halvlek, sen när det är 20 minuter kvar så släpper det där och vi kör bara, det är då det blir bra. Vi tänker för mycket och kör för lite. Vi har målchanser och några av målen är lite billiga vilket gör det hela lite surare.

Tyresös tränare Caroline Sjöblom var givetvis inte heller hon speciellt sprudlande.

Vi tar konstiga beslut. Boo är bättre och ligger närmare bollen, de vinner närkamperna och vi var passiva och väntade på att någon annan skulle kliva fram. Vi stod och tittade när lagkamraterna hade bollen. Vi reagerade istället för att agera, sedan ska vi inte sticka under stol med att Boo är ett topplag. De kommer garanterat att slåss om kvalplatsen upp till Elitettan.

Då både Tyresö FF´s och Hanvikens SK´s herrlag får smörj redan på fredagskvällen, mot Hägersten respektive Spårvägen så fullbordades denna fyrklöver med att Hanvikens damer fick pisk av Bagarmossen/Kärrtorp lite senare på lördagen.

Huruvida det blir extra kommunfullmäktigestämma i veckan för att utreda resultatet av helgens debacle återstår att se, då inga kommunpolitiker gått att nå för kommentarer.

Det enda Tyresölag som vann var Bollmora Inter som bortaslog Stockholm Hotspurs med 3-0 i division 7I. Vi får glädja oss över det.