Två lag, taggade till tänderna, och ett uppehåll i allt regnande, gjorde eftermiddagens match mellan Tyresö FF och Triangelns IK till en mer än högkvalitativ match. Det var på många sätt den ultimata matchen. Högt tempo, tuff kamp och makalös dramatik.

Att det var seriens två bästa lag som möttes rådde det inte något tvivel om, och även om Tyresötjejerna redan förra helgen slog Södersnäckorna i en seriefinal, så märktes det att det stod mycket på spel. Tyresö kom till spel utan avstängda Jennifer Egelryd och mittbacksklippan Linn Axelsson, satt bänkad på grund av en efterhängsen förkylning, och gästerna startade friskt. Det var fränt spel, som satte de lite mer tekniska Tyresöspelarna på stora prov.

Julia Egelryd hade en utmärkt möjlighet att ge TFF ledningen redan i den 12:e minuten då hon blev frispelad av Sofie Thörnqvist, men avslutet hamnade någon decimeter utanför stolpen. Det hade varit ett mål som hemmalaget hade behövt, för Triangeln var i första halvlek det mer initiativrika laget, utan att kanske skapa de riktigt vassa chanserna.

I den 23:e minuten rann Kim Ekebom Arodin ifrån Tyresöförsvaret och avslutade iskallt i Jennifer Bakais högra hörn, så som sig bör av en spelare som spelat Allsvenskt för både Eskilstuna United och KIF Örebro.

Nu blev det serieledarna som fick jaga och bortsett från ett par fina skott från Victoria Isaksson så hade de inte mycket att skriva hem om, om sanningen ska fram, och det ska den ju.

Efter matchen så sa Triangelns tränare Jocke Helgestad att han var nöjd med lagets första 43 och en halv minut, och det är lätt att hålla med, för fram till dess var de det lite bättre laget på plan. Efter 43 och en halv minut så raserade Jessica Palmborg halvtidsvilan för gästerna. En frispark från halva plan lyftes in i straffområdet och Palmborg touchade bollen bakåt, över en vilt sprattlande bortakeeper. Minuten senare så sköt Sofie Thörnqvist bollen cirka 12 centimeter utanför Triangelns vänsterkryss.

“Hade det velat sig riktigt illa så hade vi till och med legat under.” säger Helgestad vidare till TN.

Andra halvlek och nya insatser. Det var fortfarande en hård kamp på plan med mycket härliga och ärliga närkamper.

I 52:a minuten så var det dock färdigt igen. Jennifer Bakai gör en excellent fotparad på ett friläge men Simona Ågren hinner först på returen och slår in 2-1 för gästerna, och så fick jakten återupptas.

Under tid så fick dock Tyresö allt mer att säga till om, de valde dock allt som oftast att spela bollen centralt istället för att mer utnyttja de vidöppna ytorna som fanns på kanterna. Det var också från kanten som upprinnelsen till kvitteringen kom. Frida Thörnqvist, som överlag fick väldigt lite bollar att jobba med, visade vilken vass dribbler hon kan vara när hon på kortlinjen tunnlade en Triangelspelare och slog ett hårt pass efter marken in i straffområdet. Bollen studsade upp och Julia Egelryd fick revanschera sig för sin tidigare miss, genom att hämningslöst kasta sig fram och nicka in 2-2.

Tyresö fortsatte med att vinna bollar och balansera både tufft och tekniskt spel, och publiken väntade nog på att Triangeln snart skulle vika ner sig. Något som de absolut inte gjorde utan de bjöd verkligen serieledarna på en sjuhelsikes match.

Med en kvart kvar så hade skyttedrottningen Sofie Thörnqvist ett bra läge att döda matchen då hon gick loss i straffområdet, men även detta avslut räddades av målvakten.

Hemmapubliken fick hålla sig till den 80:e minuten innan inhopparen Ida Ahlgren friställdes av Victoria Isaksson. Ahlgren tvekade inte utan sköt bollen ribba in och TFF var för första gången i ledning i matchen. Ida Ahlgren som vanligtvis spelar i juniorlaget, är ännu en av många unga (16 år) frejdiga spelare som Tyresös ungdoms satsning fått fram. Victoria Isaksson är en annan, hon hade en jobbig första halvlek där hon hade svårt att få tag i bollen, men växte ju längre matchen led till en jätte på plan. Det är sällan man ser så unga spelare hantera pressade situationer med sådant lugn, dessutom så har hon en hästspark till skott.

Matchen fick dock ett tråkigt avslut när Frida Thörnqvist var på väg framåt. Thörnqvist nickar excellent förbi försvararen som inte alls hänger med utan nickar hennes näsa istället. En situation som domaren dock lyckades bortse ifrån, även om nu spelaren inte med flit, menade att skalla Thörnqvist så är det ju hursom helst både frispark och varning. Thörnqvist fick bäras av med en lättare hjärnskakning och ska enligt uppgift må något bättre.

Nu får Tyresö gå till pausvila i Division 2 Östra med en serieledning på åtta poäng ner till Södersnäckorna (som väljer att inte gå upp) och tio pinnar ner till Bajen DFF. Man har på vårsäsongen sprutat in 38 mål på nio matcher och då har man inte en enda spelare som ligger i skyttetopp. Systrarna Thörnqvist, som är lagets främsta målskyttar har gjort 16 tillsammans, resten är fördelat på hela laget.

Tror inte jag sticker ut hakan när jag säger att vi till nästa säsong får se Tyresö FF spela i Division 1, och det med enbart egna produkter. Visst är det lite tidigt att påstå något sådant men vilken hissnande tanke ändå.