Suveräna serieledarna BP kom till Tyresövallen utan förlust på onsdagskvällen, men fick vända slokörat hem till Västerort efter en veritabel utskåpning av ett hemmalag som var mer än på tårna, de var ovanför marken.

Det var Tyresös kanske hetaste spelare för tillfället, Linn Österholm som visade vägen genom att klämma in både det första och sista målet. Däremellan satte Ida Ahlbom ett av de snyggaste målen som skådats på Vallen i år. Lawlaw Nazeri fick en crossboll från högerbacken Josefine Lindberg och vände in i planen innan hon slog en crossboll till nyinsatta Ida Ahlbom som slår bollen i mål på volley. Utöver det så blev Tyresö blåsta på en solklar straff efter ett stort domardebacle, där ingen riktigt visste reglerna.

Enligt sociala medier så var det “det yngsta laget som TFF ställt på fötter någonsin” något som tränaren Caroline Sjöblom avfärdar.

– Det kanske är så men jag tycker att det är lite fel att tala om ålder. Det handlar om mognad och att klara av att spela på den här nivån. Åldern är av mindre betydelse.

Det som åsyftas är troligen att Kim Hedlund af Schmidt (15 år), Victoria Isaksson (17), Frida Thörnqvist (17), Ida Ahlbom (18), jennifer Bakai(18), Lawlaw Nazeri(17), Moa Nilsson(18) och det är en ung trupp där fler än ovan nämnda håller sig under 20 strecket. 

Det finns också gamla arbetshästar som Madelaine Edlund som får mycket beröm av Sjöblomskan.

– Den taktiska insatsen var mer eller mindre felfri och mycket beror på Sofies (Thörnqvist) och Maddes jobb i längst fram där de pressar BP försvaret så otroligt hårt och i rätt ögonblick. Vi märkte redan mot Djurgården att de hade problem med vår höga press, men igår var den helt perfekt. Sedan så funkade allt det taktiska rakt igenom ner till backlinjen. Försvararna screenar bort deras forwards i nästan varje läge så att Jempa (Bakai) kan komma ut och plocka ner varenda inlägg. 

Nu har ni åtta raka matcher utan förlust och fem raka segrar. Vad har hänt?

– Spelarna har börjat inse hur bra vi är. Det är viktigt att veta att vi är bättre än resultaten visat. Orutinerade spelare har klivit fram och satt spets på laget.

Nu har ni bara IFK Nyköping kvar att möta innan sommaruppehållet?

– Ja vi vann ju rätt enkelt hemma och vi ska försöka avsluta med en vinst där också, avslutar Sjöblom.

Tyresö ligger nu trea i serien, endast fyra poäng efter Brommapojkarna och med likvärdig målskillnad. Tråkigt nog så får de troligen klara sig utan Frida Thörnqivst igen eftersom hon fick en boll i ansiktet med hjärnskakning som föjd.

Niklas Wennergren

Foto: TN |

Dela