Fredagen den 3 april 2020 - klockan 21:35

TFF fortsätter chocka topplagen


Niklas Wennergren 2019-09-01
Tyresös herrlags oförmåga att besegra bottenkonkurrenterna har försatt dem i ett trängt läge i tabellen. Endast en poäng ner till kvalplats har fått många att tvivla på lagets förmåga och undra om de verkligen varit redo för uppflyttning.

Då är det naturligtvis toppen att det emellanåt kommer topplag till Tyresövallen så att man kan inkassera en trepoängare då och då. Matchen mot Enskede var inte något undantag.Efter en jämn och avvaktande inledning snappade Pontus Moro upp ett dåligt uppspel från Enskedeförsvaret och kom frin med Victor Fuchs, och väl där gjorde Moro inget misstag.

Enskede fick säkert sina fiskar varma i pausen och kom ut som ett betydligt mer beslutsamt lag till den andra halvleken. Gästerna fick omgående utdelning när man efter ett snyggt samspel friställde en omarkerad Bashir Katourgi som bara hade att sätta bredsidan till för att utjämna.

De följande 20 minuterna var Tyresö i gungning och Enskede pressade på för en, i det läget, rättmätig ledning. Hezha Agais slarviga felpass i den 54:e minuten hamnade rakt i gapet på Amar Eminovic höll på att riktigt ställa till det för TFF, men Jesper Sundellin gjorde en makalös räddning och höll TFF kvar i matchen. 

Hemmalaget saknade skärpan i samspelet och de många missförstånden gjorde att man tappade bollinnehav alldeles för ofta. 

Med 30 minuter kvar på matchuret höll man dock sånär på att få en högst oväntad utdelning. Efter ett fint anfall hamnade bollen hos lagkaptenen Kevin Samuelsson som valde att skjuta från 25 meter. Tyvärr så fick han inte den bästa träffen men på något underligt sätt lyckades Fuchs i EIK-målet med att släppa den mellan benen men fick ändå tag på den några centimeter framför mållinjen.

Tyresös tuppkam växte ju mer frustrerade Enskedespelarna blev och lagets offensiva spel blev allt vassare. Ofta var det Jakub Kolarczyk som fördelade bollarna och på högersidan hade Joel Embring lilla julafton. I den 69:e minuten kunde sånär Kolarczyk gett TFF ledningen. På en smart passning från Lucas Brikell, nöp han till med ett stenhårt skott från 25 meter, som totalt överraskade Fuchs, men dessvärre hamnade i burgaveln.

I nästa anfall var det Kolarczyk som satte ner en fin djupledsboll på Joel Embring som sin vana trogen sprang förbi Filip Nieminen och sköt ett hårt skott som skruvade sig utanför Enskede målet.

Inget av lagen var nöjda med oavgjort och gamla AIK-bekantingen Kenny Pavey, hade några minuter senare ett väldigt bra avslut som slank precis utanför Sundellins stolpe. 

Ska man utnämna någon till matchens spelare så är det utan tvekan Joel Embring som gång på gång snurrade upp stackars Nieminen i Enskedeförsvaret. Det var också Embring som med tio minuter kvar att spela blev fälld två decimeter utanför straffområdesgränsen. 

Bra frisparksläge ansåg Mikael Hammarstedt som klev fram och dunkade upp bollen i Fuchs högra kryss.

- Vi hade ett liknande läge mot Södertälje, men då tog Josef (Rakez) den, så nu var det helt enkelt ingen diskussion om vem som skulle ta den, sa en utmattad Hammarstedt till TN efter matchen.

Med ett måls underläge så var EIK tvugna att öppna upp sig bakåt för att få till en kvittering, vilket Embring tackade för. Med fem minuter kvar av ordinarie tid spelade han in ett bra inspel till Rakez som vidarebefordrade bollen till Kolarczyk som återigen var en hårsmån från att göra mål.Han skulle dock få sin revansch när han i den 89:e minuten helt krossade Enskedes drömmar med ett rappt avslut som satt bakom Fuchs i Enskedemålet.

Segern gav Tyresö ett andrum i bottenstriden och man har nu fyra poäng ner till kvalplatch och sex poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Niklas Wennergren

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter