Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 10:02

Niklas Wennergren 2022-05-04

Djurgårdsdödarna, Sofie \
Bild:Niklas Wennergren
Djurgårdsdödarna, Sofie "Sosso" Andersson flankerad av Sara Frigren och Elsa Bengtsson

Det blev en välspelad och rafflande kvartsfinal i Victoria Cup mellan Tyresö FF och Djurgårdens IF på onsdagskvällen. Storlagen brukar vanligtvis låta juniorlaget sköta spelet i den lokala cupen men vi såg åtminstone tre A-truppsspelare i dagens Djurgården.

En av dessa var Alice Bergström, som lämnade TFF förra säsongen. Det blev inte någon lustig tillställning för Bergström,, men ett mål och en målpass blev det i alla fall.

Tyresö startade med två bonusstraffar varav en förvaltades på bästa sätt av Sara Frigren. Den andra slog Sofie "Sosso"  Andersson utanför.

Tolv minuter in i matchen var hemmalagets ledning raderad. Linnea Egevall spelades fram av Alice Bergström och 1-1 var ett faktum. TFF lät sig inte nedslås av detta utan drev på för att återta ledningen. Något som de gjorde fyra minuter senare. Sofie Andersson revanscherade sig för straffmissen med råge när hon klappade till bollen från 30 meter upp i Elvira Björklunds vänstra kryss. Målet var ingen tillfällighet, Sosso var stekhet matchen igenom och låg bakom mycket i hemmalagets anfallsspel.

Nåväl säg den lycka som varar för evigt. I den 25:e minuten slog Alice Bergström till från nära håll och kvitterade återigen för Djurgården. Målet var ingen överraskning. då gästerna pressade TFF högt upp i plan. Tyresö ska ha en eloge för att man väljer att spela upp bollen i alla lägen men kanske överdrev man kortpassningsspelet lite i den egna sista tredjedelen. Det blev trångt och man förlorade många uppspel. Bolltrillandet hade gärna fått börjat lite högre upp i banan för min del, eller åtminstone för mina nervers del.

Trots Djurgårdens anstormning höll hemmaspelarna huvudet kallt. Höll sig till ursprungsplanen och detta betalade sig. En frisparkslyftning in i straffområdet i den 35 minuten, hamnade hos Frida Thilén som rundade sin försvarare (blir hon snabbare med åren?) och serverade Elsa Bengtsson som med enkelhet kunde smeka in 3-2.

Det ska även tilläggas att Tyresö vilade ett antal spelare, inför helgens seriefinal mot Gotländska P18. Exempelvis hade man Michaela Larsson, Jennifer Bakai och Filippa Pettersson bänkade. Ida Ahlbom vilades helt medan skyttedrottningen Elin Engström arbetade. Dessutom är Victoria Isaksson på skadelistan.

Efter 60 minuter blev just Filippa Pettersson skadad. Det lät oerhört smärtsamt och hon kördes, vad TN erfar till sjukhus omedelbart. Tråkigt ifall TFF blir av med en så duktig spelare så här tidigt på säsongen, och vi hoppas verkligen att skadan inte ska vara långvarig.

Den andra halvleken var i sin helhet något mindre händelserik. Visst jagade Djurgården hårt,  men fyrbackslinjen hade kontroll över händelserna i stort. Dessutom så matade man allt färre bollar på Alice Bergströms kant, något som vi kanske bör vara tacksamma för.

Sosso Andersson hade en väldigt bra frispark från vänsterkanten men den gången hann Björklund med och tippade den till hörna. Hemmalaget var närmare ett fjärde mål än vad Djrugården var en kvittering.

Givetvis var glädjen stor när slutsignalen gick och Ella Bergström fick troligen sitta i framsätet på vägen hem.

I semifinalen får TFF möta Sollentuna FK som spelar i den norra division 1 serien, men närmast väntar en riktigt svettig seriefinal mot P18 på lördag. Vi hoppas på att läktaren är lika välfylld som den var denna kyliga kväll.