Fredagen den 23 april 2021 - klockan 13:21

THH-Som en katt med nio liv


Niklas Wennergren 2020-04-22

Centerforwarden Zeke Back från Tyringe, är en av de nyförvärv som Mats Börjel hoppas stannar i THH.
Bild:Claus Meyer
Centerforwarden Zeke Back från Tyringe, är en av de nyförvärv som Mats Börjel hoppas stannar i THH.

Efter uppflyttningen från Division 2 har Tyresö Hanviken Hockey blivit något av mästare på att undvika degradering tillbaka till tvåan.

Första säsongen undveks kvalet med en makalös avslutning på säsongen, där man vann de fem(!) sista matcherna, och passerade Nacka HK och Arlanda Wings vid målsnöret. Den andra säsongen blev tyngre och laget hamnade i kvalserien där man endast kom tvåa, men räddades av konkurser bland andra lag i seriesystemet. I år hamnade THH återigen i kvalserien men serien blåstes av redan efter två omgångar med THH i ledning, och förbundet beslutade att låta de lag som spelat i Division 1 (THH och Hammarby) under den gångna säsongen spela kvar.

- Vi hade åtta matcher kvar att spela när det ställdes in, säger Sportchefen Mats Börjel till Tyresö Nyheter. Förbundet valde att frysa serierna som de var innan säsongen började och det var väl tur och skönt. Vi hade ju inlett med två segrar så vi kände oss ändå rätt säkra på att få vara kvar.

Hur reagerar lagen som kommer underifrån på ett sådant beslut?

- Det finns lika många sätt att avsluta säsongen. Nästan lika många sätt som det finns lag, mn någonstans blir det här mest rättvist, att man stryker allt och börjar om från noll. Man hade kanske kunnat flytta upp två lag från tvåan och spelat med fler lag, det hade väl varit det näst bästa alternativet, men det här kändes nog bäst.

Ni är lite som en katt med nio liv…

- Ja Almtuna gick upp på grund av att IK Pantern gick i konkurs förra säsongen och då blev det en Division 1 plats ledig i den östra serien.

Vad väntar inför nästa säsong.

-  Vi har bestämt oss för att vara med och tävla om platserna i det nya Division 1, man kommer att ta bort tio lag från nuvarande Ettan. Man kommer att lägga om det så att det endast blir tre serier istället för fyra som det är nu. Det är åtminstone det man pratar om. Dessutom kommer vi också starta den nya säsongen i den nya hallen så det är en klar målsättning.

Blir det inte väldigt mycket dyrare med längre resor i den nya serien?

-  Jo så blir det ju men där har Hockeyettan en stor sponsor och en ännu större på väg in, som ska täcka de ökade kostnader som uppstår. Tanken är ju att man ska smalna av seriesystemet och få bättre kvalitet.

Ni fick in ett par spännande spelare mot slutet av säsongen…

- Det stämmer, först så fick vi nys om en spelare som heter Zeke Back (forward) som hade flyttat upp till Stockholm, och tidigare spelat i Kristianstad och Tyringe. Sedan fick vi in Johan Moberg som ursprungligen kommer från Trångsund men i år spelat med Mörrum fram till jul, och det är spelare vi vill ha kvar, spelare som vi behöver i Ettan, avslutar Mats Börjel.

 

 

 


Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter