Ett  regnigt och kargt Farsta IP var skådeplatsen för Tyresödamernas tionde raka seger i Division 2 Östra Svealand. Bajen DFF gav inte mycket till motstånd och Tyresös match var väldigt lugn.

I förra matchen då Huddinge IF fick rejeält med pisk så gjorde Frida Thörnqvist ett hattrick, och det verkar som om föräldrarna matar dem växelvis, för på onsdagskvällen var det Sofies tur att spela första fiolen.

Redan efter 15 minuter så gjorde hon det som tränare Sjöström betecknar som ett typiskt Sofie-Mål. Det innebär att man pressar motståndaren så hårt att den till slut mer eller mindre knallar in i eget mål eller lämnar över bollen till Sofie som trycker in den. 2-0 kom på ett fint uppspel av Josefine Lindberg som hittade Sofie Thörnqvist med en djupledsboll på motståndarnas planhalva. Därefter beslöt Thörnqvist att springa ifrånd dem och skjuta sitt andra mål för dagen och därmed ta tillbaka ledningen i den interna skytteligan. Systrarna har gjort 29 av Tyresös 49 mål.

“Även om det bara stod 2-0 i paus så har jag aldrig kännt mig så säker på seger. Vi var så överlägsna.” Säger en förkyld Caroline Sjöblom till TN, på torsdagsmorgonen, det är tydligen inte enbart hälsosamt att titta på fotboll i regn och rusk i ruggiga augustikvällar. “Vi gör vår sämsta match spelmässigt men ändå så vinner vi enkelt. Bajen passar oss dåligt eftersom de väljer att pressa högt och då blir vi lite stressade och spelar de avgörande bollarna för tidigt. Vi borde varit kallare, istället blev det en massa felpass. Jag kan vara nöjd med resultatet men inte med prestationen.” Fortsätter Sjöblom väsa fram.

Jennifer Egelryd satte 3-0, ett mål som föregicks av fint spel fram till straffområdesgränsen där CC Nyberg snyggt spelade bakåt till Egelryd som dunkade in bollen behärskat. Linn Österholm fastställde slutresultatet när hon på ett magnifikt vis nickade in en hörna i den 72:a minuten.

Nästa match är lördag 14:00 på Bollmoravallen och motståndet står Hällbybrunn för. Hällbybrunn ligger sist i serien med 5 poäng. Därefter så är det semifinal borta mot Hässelby SK i Victoria Cup på onsdagkväll.