Torsdagen den 25 april 2019 - klockan 11:46

Toppmöten i Tyresö i helgen


Niklas Wennergren 2018-08-31

Jonathan Avernäs klipper till i matchen mot Rinkeby.
Bild:Claus Meyer
Jonathan Avernäs klipper till i matchen mot Rinkeby.

Det finns mycket fotbollsgodis att ta för sig av i helgen i Tyresö med omnejd. De som har röd-gula känslor kan starta lördagen redan klockan 13:00 på Älta IP.

Ett Tyresö FF i storform derbyspelar mot grannarna från Nacka i herrarnas Division 3 Södra Svealand. Huruvida Niclas Thomasson kan spela är ännu oklart. Thomasson bröt handleden i förra helgens match mot Syrianska Eskilstuna. Oavsett det så är det ett laddad och revanschsuget TFF som åker till Älta imorgon. TFF tappade ju två onödiga poäng i vårens möte, men laget har visat en fenomenal form de senaste veckorna så vi tror på seger för de röd-gula.

TN Tips: 1-4

En regelrätt seriefinal spelas på Trollbäckens IP klockan 14:00 på lördagen. Serieledande Värtan kommer på besök och ska försöka ta revansch för vårens förlust mot Hanviken. Viken mönstrar troligen sitt absolut starkaste lag, med ett litet frågetecken för måltjuven Joakim Kuppari som dragits med skador de senaste veckorna, men ett inhopp senast visar att Jocke är på gång.

TN Tips: 2-1

Även Tyresö FF´s damer har ett toppmöte på lördagen. Svårspelade Sätra, som ligger tvåa i tabellen, kommer på besök och TFF har möjlighet att glida förbi vid seger. En sur förlust i våras ger förstås extra tändvätska och vi hoppas innerligt att det ska bli en efterlängtad seger för tjejerna.

TN Tips: 1-1

Hanvikens damer spelar borta mot Aspudden/Tellus imorgon. Även den matchen startar 14:00 och spelas på Aspuddens IP. HSK har visat fin form och besegrade senast IFK Haninge med 1-0. Det var sista matchen för skyttedrottningen Olivia Åkerlund som lämnat för Älta i Division 1. Nu hoppas vi på en upprepning av vårens fina seger mot A/T. 

TN Tips: 2-4

Bollmora Inter spelar även de hemma på Trollbäcken mot Dalarö SK. Avspark 18:00. Vårens möte slutade oavgjort men Bollmora är på jakt efter andraplatsen i serien efter Tyresö United (som för övrigt är spellediga) och kommer säkerligen att göra allt för en vinst.

TN Tips: 2-0

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter