En underbar lördagseftermiddag med solsken och en nyklippt gräsmatta, två väldigt motiverade lag som ville plocka hem tre poäng. Någon kallade tillställningen ett kommunderby, men det är det ju givetvis inte. Ett lokalderby är det däremot.

Publiken som var på plats var stor, runt 150 personer , fick se en väldigt bra match från båda lagen. Kreativt spel och öppet spel med många chanser. Till och med de mest kverulanta åskådarna i HSK klacken var relativt positiva.

De inledande 20 minuterna böljade spelet fram och tillbaka. HSK några små farligheter, liksom Älta hade. Tures Bidström var nära att ge gästerna ledningen i den 17:e minuten men Linus Lindeberg lyckades styra bollen cirka 2,5 centimeter utanför stolpen. Båda lagen hade lite svårt att bemästra den ymnigt vattnade gräsmattan, och det verkligen på att ställa till det för spelarna, som stundom halkade omkring som nykläckta kycklingar.

När knappa halvtimmen var spelad missade lagkaptenen Richard Jansson en bakåtpassning som Bodström hann först på. Lindeberg gjorde en ny excellent räddning men bollen hamnade hos en Ältaspelare som avslutade mot öppet mål, där David Quist räddade en gång innan det tredje avslutet satt i mål.

Helt rättvist var det inte, men HSK som spelat bra föll inte ihop för det utan fortsatte med sitt småäta spel och med lite tur så hade man snart utjämnat. Nihmya Ghilagaber slog ett hårt inspel från höger som hamnade på benet på en motståndare och fullständigt ställde Felix Borgkvist i Ältamålet.

Efter 1-1 i paus, var det Hanviken som kom ut mest taggat från omklädningsrummet. Jonte Avernäs spelade snyggt fram Hady Saleh Karim som sköt ett hårt skott som oturligt nog tog i bakhasorna på ChristoPehr Lundin. Den chansen var helt klart värd ett bättre öde.

Pigge Leo Ramos gjorde en fin räd på sinhögerkant och slog in bollen till, den för dagen smått elektriske, Hady Saleh Karim som väghade bollen tillbaka och Ramos avslutade distinkt i nättaket.

Fem minuter senare fick Richard Jansson chansen att revanschera sig för missen i första halvlek, när han la upp bollen på straffpunkten. Kapten Jansson visade ingen pardon, utan utökade, resolut Hanvikens ledning till 3-1.

Många på VIP läktaren undrade varför Älta spelade så avslappnat med ett så stort underläge och med så lite tid kvar. Svaret, eller svaren kom snart i ganska snabb följd. Efter ett olyckligt bolltapp på mittplan så hamnade bollen snabbt hos nyinbytte Simon Hammarlund Matz som slog in reduceringen till 3-2. Två minuter senare var det färdigt igen när Kasper Kajemo satte kvitteringsbollen bakom Lindeberg i hemmamålet.

Med tio mknutet kvar att spela trodde nog många att båda lagen var nöjda. Det hade varit bra för Hanviken att få med sig en poäng i den här matchen, men härdsmältan var total. Att få ett 3-4 mål i baken i 91 minuten svider som sjutton.

En förlust kan smaka bittert i munnen men jag tror att den här var bittrare än någon annan oturlig förlust  som Hanviken har varit med om den här säsongen.