Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 18:14

2016-09-18

Victoria Isaksson på fall.
Bild:Christer Källström

Sofie Thörnqvist dunkar in spiken i kistan. 6-4. Game.Set & Match

Samtliga Tyresölag som var i elden, vann sina matcher under den gångna helgen och bärgade i två av fallen mycket viktiga poäng. Sedan tidigare så är det ju klart att Tyresö FF´s damlag har vunnit serien, så för Caroline Sjöbloms tjejer handlar det mer om en snygg defilering.

Matchen mot Södersnäckorna hemma på Vallen blev ändå en riktig kul tillställning, om man ser det ur publik synvinkel och om man gillar att se mål, vill säga. Vårens möte var en problemfri tillställning där TFF vann enkelt med 4-0, med lördagens match blev betydligt svårare, även om det började lysande när Lawlaw Nazeri gav laget ledningen redan i åttonde minuten.

Detta gav inte Tyresö någon arbetsro alls, spelet var knackigt och Snäckorna spelade bra, och innan det gått 20 minuter så hade gästerna vänt matchen genom två mål av Sarah Soffiantini och Maria Jälmeståhl.

Det är då vi Tyresöbor är glada att vi har Frida Thörnqvist. På minder än tre minuter stänkte hon in två mål strax före pausvilan, dessutom spädde, raska högerbacken, Josefine Lindberg på ledningen på stopptid. Ett inlägg från Lindberg till Jennifer Egelryd som Christine Sjögren i Södersnäckornas kasse totalt missbedömde. Hon kom så att säga på mellis och fick se bollen retsamt segla in i målet.

Tyresödamerna kunde i godan ro förflytta sig till omklädningsrummet och smida planer om att förbättra spelet. Oavsett vad som sades för att peppa tjejerna till bättre spel, så efterföljdes inte det.

”Vi spelade uselt försvarsspel över hela banan och det var som att vi var rädda, hade respekt för Snäckorna.” Säger Caroline Sjöström till TN efter matchen. ”Det var riktigt låg nivå på vårt spel idag och vi ska vara glada för att vi är så bra på att göra mål när vi är så dåliga på att försvara oss.” fortsätter den självkritiske coachen. ”Jag kan förstå att fokuseringen kan vara på annat håll, nu när serien är vunnen och så, men så här mycket misstag ska vi inte behöva göra.”

Till följd av det dåliga försvarsspelet så tappade Tyresö mycket riktigt initiativet i matchen och under två olyckliga minuter så lyckades Malin Nyqvist först reducera, och därefter tryckte Therese Brogårde in kvitteringen.

Trots den dåliga insatsen så är TFF ett bättre tränat lag som är starkare över 90 minuter och de har högre klass på sina avslutare. När Frida Thörnqvist bränt sitt krut i första halvlek så tog istället syster Sofie ett kliv fram och såg till att den långa segerraden inte bröts. Först så såg hon till att ge Tyresö en ny ledning innan hon resolut satte spiken i kistan, mer eller mindre på egen hand. Hon pressar Annica Persson i Snäckornas försvar hårt tills hon tappar bollen och löper sig sedan fri och skjuter resolut in bollen i bortre hörnet. Femtonde raka segern och ett målsnitt på 4,5 mål per match. Det får vi vara nöjda med.

På tisdag väntar Bollstanäs i finalen i Victoria Cup. Avspark 20:00. Dessvärre så är flera spelare väldigt tveksamma för spel. En som definitivt inte kommer till spel är Jennifer Egelryd som är avstängd. Lovias Frigren kände sig sjuk igår så hon är osäker på spel. Victoria Isaksson blev nersparkad igår, helt utan åtgärd från domaren och är tveksam till spel då hennes knä är svullet, och så är också fallet för Ida Ahlbom.

Tyresös herrlag fick en ganska behaglig resa när man åkte till Hanvedens IP för spel mot Västerhaninge. Visserligen så åkte man på ett baklängesmål redan i andra minuten då finurlige forwarden Ibbe Ibrahim påpassligt höll sig framme, men därefter tog man tag i sakerna på ett väldigt resolut sätt. Mikael Hammarstedt kvitterade VH´s ledning efter en dryg halvtimme och Mpia Momo, ökade på målskörden redan två minuter senare, när han gav TFF ledningen.

I den andra halvleken klev Tyresös gubben i lådan, Mohanned Aljojah, ytterligare ett steg mot en ordinarie plats då han spikade igen kistan ordentligt med två mål. Moe började matchen på bänken men kom in i spel relativt tidigt på grund av skada, och såg till att Tyresö FF fick med sig alla poäng hem.

Det är viktiga poäng i striden om kvalplatsen till division 3 och fler lag är inblandade. Segeltorp har två poäng fler än TFF, men en match mer spelad medan höst heta Hägersten skuggar TFF med tre pinnar färre.

Den som tar andra platsen efter suveräna serieledarna Newroz kan mycket möjligt få möta Hanvikens SK som för närvarande parkerar på kvalplats i Södertrean. HSK har visserligen tagit nio poäng på de senaste fyra matcherna, men de andra kölagen har tagit poäng de också så det blir liksom inget lyft i tabellen. I lördags så totaldemolerade man FoC Farsta med 6-2 men vad hjälper det när IK Viljan, Järna och Spårvägen plockar poäng. Lite som att trampa omkring i kvicksand.