Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 15:46

TT storskräller i SSL premiären

2016-09-18

Bild:Niklas Wennergren

I det som vi för några år sedan kallade Nybodahallen, men numera benämns som  Tyresöhallen spelade TTIBK's damer sin första match i SSL 2016. Motståndet stog hårdsatsande Karstad IBF.

I de första perioden var det Värmländskorna som hade lite mer udd och tog en planenlig 2-0 ledning, men Tyresötjejerna gav inte upp och 20 sekunder från periopausen höll sig Linea Wiregård påpassligt framme framför Jessica Rolf i gästernas mål och mer eller mindre tryckte in reduceringen.

Tyresö chockade gästerna i den andra perioden genom att redan efter 1.19 sätta kvitteringen genom Linnea Wiregård och bara några minuter senare gav Frida Mattsson TT överraskande ledningen. Nu böljade spelet framodlade tillbaka över plan och det utbyttes chanser mellan de båda lagen. Periodens riktiga läckerbit stod Sofie Svensson för när hon utan tvekan Amanda Ehns frislag in Rolf i Karlstadskassen.

Hårdaatsande Karlstad, som vunnit samtliga försäsongsmatcherna, höjde dock tempot och tryckte tillbaka Tyresötjejerna rejält. Frida Görtz tvingades till många fina räddningar. Visserligen fick hon kapitulera vid ett tillfälle men 4-4 stod sig perioden ut, och det ska sägas att hemmalagets kontringar var allt annat än ofarliga. Visserligen vann Värmländskorna skottstatistiken med 8-4 men TTIBK's kvicka omställningar höll dem hela tiden på tårna.

Tredje perioden blev allt annat än Coach Bruno hade velat se på banan. Båda lagen anföll hejdlöst och försvarspelet fick nästan helt stå tillbaka. "Jag misstänker att ni på läktaren gillade det ni fick se, men det här är lite för öppet för min smak."

Det var en minst sagt chansrik tredje period som de 232 personerna i publiken bjöds på Och de flesta och bästa hade TT. Värmländskorna kunde helt enkelt inte stå emot den pigga nykomlingen. Linnea Wiregård hade tre utmärkta frilägen, och borde kanske ha sänkt Karlstad långt innan Michelle Rydin klev in i handlingen.

Med endast tre minuter kvar överraskar Rydin hela hallen med ett överraskande långskott som totalt ställde Jessica Rolf och letade sig in i hennes vänstra hörn. Trots den usla publiksiffran (kom igen Tyresöbor, vi är över 45000, det är fri entré, vi måste bli fler på matcherna) så exploderade hallen i ett unisont glädjevrål.

"Jag tror att hon (målvakten) blev överraskad att jag sköt från det avståndet. Jag hade knappt vänt mig om." Utan att ta någon ära av segerskytten så ska det erkännas att Det nog inte var det hårdaste skott som avlossats, men kanske det smartaste. "Att jag gjorde målet spelar ingen roll, men det är så otroligt viktigt att vi tar tre poäng direkt."

Karlstad satsade nu allt på ett kort och tog ut målvakten. En hänsynslös offensiv pressade TT mot repen och det var stundtals "lätt kaotiskt" framför Frida Görtz kasse, men kolugne kaptenen Lisa Carlsson styrde backlinjen med ackuratess och man red till slut ut stormen.

"Det här är väldigt, väldigt överraskande för många i innebandysverige. Jag har sett de här tjejerna på nära håll nu i tre månader, och vi har jobbat stenhårt på att orka stå emot motståndarnas tryck och bollinnehav, vilket vi gör med den äran idag." Avslutar Coach Bruno.

Även TT´s herrlag startade seriespel idag då man totalkrossade Rotebro IS med hela 7-1 så som Tyresöbo får man nog känna sig rätt nöjd efter den här helgen.