Måndagen den 16 september 2019 - klockan 14:35

Tyresö griper sista halmstrået


Niklas Wennergren 2019-02-17

Bilderna från Nybodahallen blir inte riktigt lika fina när Claus Meyer firar helgen i Kalmar.
Bild:Niklas Wennergren
Bilderna från Nybodahallen blir inte riktigt lika fina när Claus Meyer firar helgen i Kalmar.

Bottenmöte i handbollsallsvenskan där allt står på spel, med nerver, ångest och en helsickes massa klister. Nybodahallen i Bollmora kändes stundom som ett väntrum till någon psykolog som skulle behandla en masspsykos.

När Allsvenskans två sämst placerade lag möts så ska man nog inte förvänta sig den mest sprudlande tillställning. Inledningen speglade mycket av serietabellen med många misstag i avsluten och nervöst spel från båda sidor. Tyresö visade sig dock vara bäst på att hantera situationen och lyckades behålla en hel del skärpa i anfallen. Helt planenligt så jobbade man till sig en 5-1 ledning efter tio minuter och med skarpt kontringsspel så kunde hemmalaget hålla gästerna stången. Tjugo minuter in på halvleken är ledningen fortfarande intakt och 5-1 har blivit 10-6. Christopher Berry, som inte på något sätt är släkt med 70-talets basketstjärna Glen spelade väldigt bra, och hade stor del i att Tyresö hade 14-9 med sig in i omklädningsrummet. Tyresö håller ledningen med fyra, fem mål och oron är fortfarande stor i publiken.

När Mattias Bejbom sätter 20-13 så sprider sig lite lugn i hallen, som trots de båda lagens belägenhet är långt ifrån tom. Snart gör hemmalaget ytterligare ett litet ryck och ligger mellan sju och åtta ml före smålänningarna i målprotokollet. Ju längre den andra halvleken går halvleken går desto kallare blir Tyresö. Man sliter otroligt hårt i försvaret och väljer tålmodigt sina avslut. Det är också så att en stor seger ger Tyresö en bättre målskillnad än Anderstorp i kvalstriden.

- Jag vet inte om jag enbart talar för mig själv men när ni ledde med 4-5 mål så kände jag mig inte säker på seger...

- Exakt, det är den rädslan som även vi spelare har, när man är ett förlorarlag som vi faktiskt är i år. Då är det extra viktigt att vi håller oss till grejorna och inte fladdrar iväg, och då även när man leder med sex mål och det är tre minuter kvar, säger Henke Lundvall till TN efter matchen.

- Nu käkade ni också upp Anderstorps målskillnad....

- Det var otroligt viktigt, och som de flesta i hallen hörde så pushade jag lite extra för det på slutet. Tror inte någon i hallen missade det.

- Ni spelade, åtminstone i andra halvlek, stabilt i försvaret och sedan valde ni noga era avslut.

- Första halvlek var som en enda stor urladdning både bakåt och framåt men i andra fick vi till en stabilitet även om det hela tiden finns en underliggande oro när man är i ett sånt här läge under en säsong, men just idag så fanns det någon form av stabilitet bakåt idag.

- Nu är det fem matcher kvar och nu gäller det att ta sig över nästa streck...

- Nej, det kommer inte att gå. Jag kommer att vara överlycklig om vi klarar oss till kvalspel, skrattar Henke.

Bästa målskytt i Tyresö var Jesper Johansson som sänkte åtta mål.

Niklas Wennergren

Skriv utMest lästa

Nytt nummer av Tyresö nyheter